Pompoenbrood

Recept: Pompoenbrood

Het seizoen van de pompoen is weer aangebroken en daar zijn wij heel blij mee! Klasina is gek op pompoen en maakt hier in de herfst ook veel gebruik van. Vandaag heeft ze er voor gekozen om de pompoen te verwerken in een lekkere snack voor tussendoor: pompoenbrood. De pompoen geeft een heerlijk zoete smaak aan dit recept en de verschillende kruiden zorgen voor een heerlijke geur door het hele huis heen. 

 

Wat heb je nodig voor het pompoenbrood?
  • 400 gram pompoen (pompoenblokjes uit de diepvries kan ook)
  • 30 gram rozijnen
  • 125 gram volkoren speltmeel
  • 125 gram havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 tl speculaaskruiden
  • snufje gemberpoeder
  • snufje kaneel
  • 3 eieren
  • 1 el honing

 

Pompoenbrood

Bereidingswijze voor pompoenbrood
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Laat de rozijnen wellen in een schaaltje met warm water.
  • Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook ze beetgaar in een ruime pan met water.
  • Haal de pompoen van het vuur en giet dit af. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Doe het volkoren speltmeel samen met de havermeel, bakpoeder en kruiden in een kom. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Voeg hier vervolgens de pompoenpuree, eieren en honing toe aan de droge ingrediënten in de kom. Meng alles goed door elkaar. Blijft het deeg droog? Voeg dan een beetje water toe.
  • Giet de rozijnen af en deze als laatst toe aan het mengsel en meng dit er goed door heen.
  • Giet de beklede bakvorm vol met het beslag en zet het voor 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Heerlijk met een laagje 100% Pindakaas! Kun jij wachten tot het brood is afgekoeld?

 

Wellicht vind je deze pompoensoep ook een leuk recept! Of wat dacht je van deze gevulde patisson? Neem ook eens een kijkje bij de blogs van onze fysio’s!

,
Vorig bericht
Review: Vegetarische rookworst van Unox
Volgend bericht
Recept: Gevulde pakketjes met courgette

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu