Pittige tonijn pasta

Recept: Pittige tonijn pasta

Pittige tonijn pasta: een hatsteflatsgerecht. Een wat? Ja, dat is zo’n maaltijd waarbij je van alles door elkaar gooit en wat uiteindelijk ook nog fantastisch smaakt! Wat dacht je van dit recept, pittige tonijn pasta? 

Ken je dat? Het is maandag en dat betekent dat er in de koelkast niets meer van culinaire waarde ligt en dat ik dus boodschappen moet gaan doen. Great, zo niet mijn ding! Dus zet ik mijn creatieve pet op en kijk ik welke producten op moeten en welke dingen ik daarbij kan mixen. Als ik de koelkast en kastjes heb uitgeplozen is mijn buit het volgende voor de pittige tonijn pasta.

Ingrediënten voor de pittige tonijn pasta
  • 1 blikje tonijn op water basis
  • 1 blikje mais 100 gram
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 ui
  • Wat knoflook olijven
  • 1 rode paprika
  • 1 snufje chilipoeder
  • 10 cherry tomaten,
  • 1 snufje cayenne poeder
  • 150 gram ongekookte volkoren (fussilini) pasta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding van de pittige tonijn pasta:
  • Snij de de ui, paprika en mozzarela in blokjes
  • Pers de knoflook fijn en halveer de cherrytomaatjes
  • Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook en ui
  • Voeg de paprika, cherrytomaten en mais toe en bak deze 2 minuten mee
  • Roer de tomaten puree met de chilipoeder en cayennepoeder en voeg dit samen met de tonijn toe in de pan
  • Roer het geheel goed door elkaar, zet het fornuis op een lage stand
  • Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking
  • Verhit een koekenpan zonder olie en rooster daar de pijnboompitten in door regelmatig te schudden. Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haal ze dan van het fornuis
  • Proef het mengsel van tonijn en groente op smaak, is het te pittig? Voeg dan water of tomatenpuree toe, is het nog niet spicy genoeg? Voeg dan wat meer chilipoeder of cayennepoeder toe!
  • Wanneer de pasta gekookt is voeg je deze toe aan de tonijn met groente en roer het door elkaar
  • Voeg als laatste de blokjes mozzarella, de geroosterde pijnboompitten en de knoflook olijven toe

 

Buon appetito!

 

Benieuwd naar nog meer pasta gerechten? Mocht je van spaghetti houden, dan is dit recept met spaghetti zonder pakjes en zakjes zeker een aanrader. Wat dacht je van pasta met spinazie, champignons en geitenkaasPasta met feta en spinazie is ook altijd een goede combinatie. Ben je niet zo van de spinazie, dan zou je eventueel (budget) pasta pesto kunnen overwegen!

, ,
Vorig bericht
Spaghetti zonder pakjes en zakjes
Volgend bericht
Recept: Vegetarische pasta met linzen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu