Recept_pasta_Linzen

Recept penne met linzen en pompoenpitten

Yess, een heerlijk vegetarisch recept gebaseerd op het advies van de gezondheidsraad en de schijf van vijf. Namelijk: minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong gebruiken! Wij kunnen ons voorstellen dat dit enorm lastig is. Wat is lekker? En hoe krijg ik dan alle voedingsstoffen binnen? Daarom hebben wij dit recept penne met linzen en pompoenpitten in elkaar geflanst. Enjoy!

Heb jij dit recept gemaakt en wil je het graag delen met ons? Zet dan een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook met #BalanzaRecept

Benodigdheden voor recept penne met linzen en pompoenpitten

Keukenspullen
– Snijplank
– Kookpan
– Koekenpan
– Blikopener

Ingrediënten
– 500 gram cherrytomaten
– 250 gram ongekookte volkoren pasta
– 140 gram tomatenpuree
– 100 gram feta

80 gram groene linzen
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– 25 gram pompoenpitten
– 4 tl oregano
– 2 el olijfolie
– 1 blokje groentebouillon
– 2 el zwarte balsamico azijn
– 2 tl bruine suiker
– Peper en zout

Bereidingswijze

1. Voorbereiding
 Was de tomaatjes
– Meng de linzen met een snufje zout en 800 ml water
– Breng dit aan de kook en laat het 25 minuten koken met deksel
– Breng ook ruim water aan de kook voor de pasta en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
– Verhit een pan zonder olie en voeg de pompoenpitten toe tot ze beginnen te poffen. Haal ze van het vuur en leg ze apart

2. Bereiding
– Snipper de ui, pers de knoflook en halveer de tomaatjes
Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, oregano en tomatenpuree 5 minuten op een laag vuur
– Voeg 400 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan
Voeg voeg de balsamico en de suiker toe en laat het 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje
– Roer af en toe goed door en voeg halverwege de tomaatjes toe
– Voeg de gekookte linzen toe aan de saus
Verkruimel de helft van de fetakaas boven de pan en laat het smelten
– Voeg de gekookte pasta toe aan het geheel en roer goed door

3. Garnering en serveren
– Verdeel de pasta over de borden en serveer met de overige fetakaas en de pompoenpitten

Eet smakelijk!

Variatietip: Wil je er meer groente bij? Voeg dan een paprika toe. Eventueel zou een blikje tonijn ook perfect door het gerecht passen. Al haal je dan wel het idee van minder dierlijke producten weg, maar het is natuurlijk wel erg lekker!

Voedingswaarden per portie

energie 471,5 kcal
koolhydraten 62,8 g
eiwit 20,1 g
vet
waarvan verzadigd
13,2 g
4,6 g
vezels 12 g
zout 2,3 g
natrium 869 g

Zoek je naar meer pastagerechten? Wat dacht je van deze vegetarische variant met pesto, tomaat en ricotta? Wil je liever zelf pastasaus maken? Is leuk om te doen en gezond. Met onze weekplanner plan je je eetmomenten voor de hele week vooruit, super handig voor het boodschappen doen!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept ovenschotel met spinazie en feta
Volgend bericht
Recept nasi zonder pakjes en zakjes

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu