Een koolrabi hoort bij de familie van de kool, maar groeit niet onder de grond zoals een koolraap. Het is eigenlijk een verdikking van de stengel die uit de grond groeit. Er zitten heel weinig kcal in, maar wel veel vitaminen en mineralen. Vooral veel vitamine A en C, calcium en vezels. Daarom is het ideaal om te gebruiken in een recept!

Je kunt de koolrabi zowel warm als koud eten. Als de koolrabi gekookt of gebakken wordt, smaakt het een beetje zoals de steel van de broccoli. Rauw daarentegen is ‘ie fris en een beetje peperig zoals radijs. Heerlijk in combinatie met appel! Ik heb er daarom een simpele maar lekkere salade van gemaakt, met appel en rozijnen. Wij hebben ‘m gegeten bij een Oosterse roerbakschotel.

Ingrediënten (voor een salade voor 2-3 personen als bijgerecht):
  • 1 koolrabi
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen
  • Scheutje yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • Scheutje sinaasappelsap
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
  • Schil de koolrabi zoals je een aardappel schilt
  • Snijd ‘m daarna in niet al te dikke plakken en snij deze weer in reepjes, zodat je stukjes koolrabi van het formaat van een lucifer krijgt
  • Snijd de appel in kwarten en haal het klokhuis er uit
  • Snijd elk kwart in dunne plakjes
  • Ik heb voor een frisse Elstar gekozen en ik heb de schil er aan gelaten
  • Maak daarna in een kommetje de dressing, van een scheut yoghurt, een theelepel mosterd, een scheutje sinaasappelsap en peper en zout naar smaak
  • Hussel alle ingrediënten door elkaar en maak het af met de dressing.
  • Niet te lang bewaren voor het opeten!

Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar meer lekkere frisse recepten? Probeer deze zomerse couscoussalade eens! Of wat dacht je van deze salade met avocado en aardbei?

, ,
Vorig bericht
Achter de schermen bij diëtist Jessica
Volgend bericht
Dressings zonder pakjes en zakjes

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu