koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen

Recept: Koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen

Tussendoortjes? Gezond? De meeste tussendoortjes hebben vaak grote hoeveelheden aan suiker en koolhydraten. Alhoewel? Ik heb een heel lekker tussendoortje gemaakt (voor bij de koffie of thee) die dit niet heeft, namelijk koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen.

Leuk: je hebt voor dit recept maar twee (!!!) ingrediënten nodig en het is zo gemaakt! Je bent voor het maken ongeveer een kleine 10 minuten kwijt. Het is ook nog eens vegan, want de producten die je nodig hebt zijn van plantaardige oorsprong.

Benodigdheden voor de koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen:
  • 40 milliliter kokosmelk
  • 100 gram kokosrasp

De producten kun je gewoon bij de supermarkt halen. Vaak op de afdelingen van de rijst. En anders even een medewerker vragen.

 koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen
Bereidingswijze voor de koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen:
  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden
  • Meng de kokosmelk en kokosrasp samen in een bakje of een kom
  • Je kunt het zelf kneden, je hoeft het niet te mixen met een mixer, je kunt ook prima een lepel gebruiken om het te roeren tot het een plakkerig geheel wordt
  • Kneed de ingrediënten samen en maak er balletjes van, let op: maak ze niet te groot
  • Als het mengsel aan de droge kant is en ‘uit elkaar valt’, kun je nog een beetje kokosmelk toevoegen, doe dit wel met kleine beetjes
  • Tip: neem een beetje ‘deeg’ in je hand en knijp dit helemaal ‘fijn’, nu kun je ze beter rollen, mocht de substantie echt te plakkerig zijn raad ik je aan om het mengsel even in de koelkast te bewaren zodat het ietwat harder wordt
  • Oven voorgewarmd? Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kokosballetjes op de bakplaat
  • Bak de makronen 15 tot 20 minuten gaar, check af en toe of het goed gaat
  • Zijn de kokosmakronen goudbruin? Dan zijn ze klaar! Ruikt je keuken ook zo lekker?
  • Laat de kokosmakronen even afkoelen door ze in de koelkast te zetten
  • Na 1,5 uur zijn ze klaar om op te eten, geniet!

 

Wanneer je deze kokosmakronen in de winkel koopt, heb je kans dat ze volgestopt zitten met conserveermiddelen en veel suiker. Ook bevatten ze vaak eieren en melk. Deze kokosmakronen kunnen prima als alternatief, en zelf bakken is ook erg leuk. Dan weet je zeker dat het een goed tussendoortje is. Het is wel een beetje aan de droge kant, en het kan zijn dat de koekjes tijdens het maken en het eten uit elkaar vallen, mocht je gek zijn op suiker dan mis je de suiker wel. Maar zoals ik al zei, als alternatief kan het prima. En het is heel makkelijk om te maken doordat je maar twee ingrediënten nodig hebt. Makkelijker kan het niet. Enjoy!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Nasi zonder pakjes en zakjes
Volgend bericht
Recept: Zomerse couscoussalade

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu