Kipfilet, champignon en sugar snaps in de braadzak

Recept: kipfilet, champignon en sugar snaps (braadzak)

Ik mag graag koken en ik heb veel uitgeprobeerd, maar een braadzak is geheel nieuw voor mij. Na een beetje zoeken internet kwam ik tot de conclusie dat een braad het proberen waard was. In de supermarkt vond ik de braadzakken bij de boterhamzakjes en mijn avontuur kon beginnen! Bij deze mijn recept: Kipfilet, champignon en sugar snaps in de braadzak

 

Ingrediënten voor 2 personen voor de kipfilet, champignon en sugar snaps in de braadzak
  • 200 gram kipfilet in stukjes
  • 300 gram sugar snaps
  • 1 eetlepel wokolie
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 theelepels kruiden ‘Thai Green Curry’ van Jonnie Boer
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel Sambal Manis
  • 100 gram champignons
  • 1 braadzak

 

Bereidingswaarde voor de kipfilet, champignon en sugar snaps in de braadzak
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pak een kom en doe hier de kipfilet in
  • De kipfilet ga je kruiden met de wokolie, ketjap, sojasaus, sambal en de kruidenmix
  • Verwijder de hoekjes en de draden van de sugar snaps en kook deze heel kort, 5 minuten is ruim voldoende
  • Snij de champignons in kleine partjes
  • Meng de kipfilet met de champignons en de afgegoten sugar snaps
  • Wanneer alles goed gemengd is, kan het mengsel in de braadzak
  • Maak de braadzak dicht met het bijgevoegde lipje en leg de braadzak op een bakplaat of ovenschaal
  • Zorg er voor dat de opening omhoog wijst, anders bestaat de kans dat de sappen eruit lopen
  • Doe de braadzak voor 40 minuten in de oven

 

En dan heb je werkelijk waar een ontzettend lekker gerecht!

 

Toen ik dit recept heb gemaakt, heb ik een dag van te voren de kip gekruid en in de koelkast bewaard. Dit kan je ook doen, maar is geen must!

Bij dit gerecht heb ik ook nog zilvervliesrijst geserveerd. Dit hoeft niet perse maar ik vond het lekker! In zilvervliesrijst zitten namelijk ook veel vezels, erg belangrijk. Wij schreven eerder een artikel over Tips om meer vezels te eten. En wat dacht je van dit vezelrijk dagmenu?

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Taktouka salade (Marokkaanse salade)
Volgend bericht
Recept: (budget) pasta pesto

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu