recept ketjap rijst met broccoli en zalm

Recept: Ketjap rijst met zalm en broccoli

Voor wat kookinspiratie hier weer een recept gemaakt door een van onze cliënten! Bedankt Rosa voor je input 🙂 Dit gerecht is voor 2 personen. 

Ingrediënten:

  • 250 gram zalm
  • 400 gram Broccoli
  • 6 eetlepels ketjap
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram ongekookte zilvervlies rijst
    ingrediënten broccoli zalm
    Bereiding: Zet een pan water op om de rijst in te koken. Als het water kookt, voeg dan de rijst toe en kook het zoals op de verpakking staat. Zet daarna nog een pan water op voor de broccoli. Snij de broccoli in kleinere roosjes. Snij de ui en doe wat olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook daar in uit en voeg de ui toe. Dat even laten bakken. Ondertussen snijd je de zalm in kleine blokjes en doe je daarna in de koekenpan. Dit bak je op laag vuur.
    Haal de broccoli van het vuur nadat het 5 minuten heeft gekookt. Giet het af en doe de broccoli bij de knoflook en zalm. Bak het nog een paar minuutjes mee. Na een paar minuutjes doe je de ketjap bij de zalm en broccoli en zo laat je het nog op laag vuur staan tot de rijst klaar is.

 

Eet smakelijk!

 

Hou je van rijst? Deze review van de Veggie Saté is wellicht interessant. Of deze bloemkoolrijst!

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Spelt pepernoten zonder suiker
Volgend bericht
Recept: Bloemkool pasta

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu