recept indiase curry met kikkererwten

Recept Indiase curry met kikkererwten

Minder of geen vlees eten is hot and happening en iets waar wij zeker positief tegen over staan. Daarom deze x een 100% plantaardig recept! Ik waarschuw alvast, want het is een pittig gerecht. Dit recept Indiase curry met kikkererwten is ontzettend makkelijk te maken. Als tegenhanger van de spice hebben we ananas toegevoegd. De kikkererwten bevatten veel vezels en eiwitten en geven een lekkere bite. 

Heb jij dit recept gemaakt en wil je het graag delen met ons? Zet dan een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook met #BalanzaRecept

Benodigdheden voor het recept Indiase curry met kikkererwten 

Keukenspullen
– Koekenpan
– Hapjespan/ braadpan 

Ingrediënten voor 2 personen
250 g zilvervliesrijs

– 1 blik tomatenblokjes á 400 ml 
– 1 blik kikkererwten á 400 gram
– 100 ml kokosmelk 

– 1 blikje ananasstukjes
– 1 ui
– 1 paprika
– 1 teentje knoflook
– 1 el Sambal Manis
– 1 eetlepel olijfolie 

– 1 bosje koriander
– 1 bouillon blokje
– Vadouvan kruiden (bijvoorbeeld van Jonnie Boer) 

Bereidingswijze

1. Voorbereiding
–  Start met het versnipperen van de ui en knoflook. Versnipper ze naar wens. 

2. Bereiding
– Kook ruim water en voeg het bouillon blokje toe. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer af en toe zodat de rijst niet plakt aan de pan.
– Verhit de olijfolie in een hapjes- of braadpan en voeg hieraan de knoflook, ui, sambal en een theelepel Vadouvan kruiden aan toe.
– Bak de paprika en de uitgelekte kikkererwten mee. Zorg er voor dat de paprika wel in kleine stukjes is.
– Voeg nu de tomatenblokjes en 100 ml kokosmelk toe.
– Laat dit geheel 20- 30 minuten sudderen op een laag vuurtje, vergeet niet om af en toe te roeren. De kokosmelk kan namelijk ‘aankoeken’.

3. Garnering en serveren
– Serveer de curry met een el yoghurt, stukjes naambrood, blaadjes koriander of munt en een stukje limoen voor de frisse smaak beleving. 

Eet smakelijk!

Variatietip: Deze curry kun je met allerlei verschillende groente maken, dus gebruik vooral wat jij lekker vindt: sperziebonen, broccoli, paprika, champignon, courgette, kool en paksoi.

Voedingswaarden per portie

energie 500 kcal
koolhydraten 48,1 g
eiwit 17 g
vet
waarvan verzadigd
22  g
6 g
vezels 15 g
zout 0,4 g
natrium 480 mg

Houd je van pittig eten? Probeer dan dit recept pittige tonijnpasta eens! 

Met onze weekplanner plan je je eetmomenten voor de hele week vooruit!

 

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Recept broccolistamppot met noten en geitenkaas
Volgend bericht
Recept Broccolisoep

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.