Hutspot met vegetarische gehaktbal

Recept: Hutspot met een vegetarische gehaktbal

Maandag 5 maart, de eerste dag van de nationale challenge: ‘Een week zonder vlees’. En laat het nou net zo zijn dat ik na het winterweer van afgelopen week zin in stamppot heb. Maar hoe kun je daar nu zonder vlees alsnog van genieten? Daarom bedacht ik: hutspot met een vegetarische gehaktbal.

Want bij een stamppot hoort natuurlijk een rookworst of een balletje gehakt. Gelukkig liggen de schappen van vegetarische vleesvervangers vol alternatieven. Via een vriendin hoorde ik namelijk dat de vegetarische gehaktballen van de Vegetarische Slager heel goed smaken, dus die heb ik opgehaald en klaargemaakt. Hier lees je hoe dat smaakte en het recept van de hutspot.

vegetarische gehaktbal

Benodigdheden voor 4-6 personen voor de hutspot met een vegetarische gehaktbal:
  • 1000 gr kruimige aardappels
  • 1000 gr wortels/uien
  • 1 eetlepel vloeibare bak & braad
  • 50 ml melk
  • Snufje kruiden
  • Vegetarische gehaktbal
Bereidingswijze voor de hutspot met vegetarische gehaktbal:
  • Schil de aardappels en wortelen en snijd de uien in even grote stukken. Of haal voorgesneden groenten en geschilde aardappelen bij de supermarkt.
  • Doe de aardappels in de pan en doe de wortelen en ui in een pan.
  • Vul de pan met water en kook het geheel circa 20-25 minuten met een snufje zout.
  • Giet het water af en stamp de hutspot met een aardappelstamper. Er mogen best nog wat stukjes inzitten.
  • Roer een paar scheutjes halfvolle melk door de hutspot en breng het geheel verder op smaak met peper, nootmuskaat of zoals ik koos: pigmenton (paprikapoeder).
  • Bereid de vegetarische gehaktbal zoals op de verpakking staat: verwarm ze langzaam in een steelpan en maak eventueel een jus.

 

De smaak:

Verrassend goed! De vegetarische gehaktbal heeft ongeveer dezelfde structuur als de normale gehaktbal en de smaak vind ik heel vergelijkbaar. De hutspot is ietwat pittig door de pigmenton en dat is een heerlijke combi bij de vleesvervanger. Een blijvertje dus!

Wat hebben jullie vanavond voor vegetarisch gerecht gegeten?

, , , , , ,
Vorig bericht
Nationale Week Zonder Vlees: doe jij ook mee?
Volgend bericht
Recept: Vegetarische gevulde paprika

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu