Recept: havermoutrepen boordevol vezels (flapjacks)

Een erg lekker en voedzaam tussendoortje vind ik flapjacks. Deze havermoutrepen zitten boordevol vezels en vullen super goed. Ze zijn erg makkelijk om zelf te maken. Reden genoeg om zo’n lekker recept met jullie te delen!

Ingrediënten voor de havermoutrepen:

–          1 blikje gecondenseerde melk, te vinden in de supermarkt bij de koffiemelk of bij de oosterse producten

–          205 gram havermout(vlokken)

–          50 gram kokosrasp

–          100 gram krenten en/of rozijnen. Deze kun je ook vervangen door bijvoorbeeld cranberry’s of iets wat je lekker vindt

–          100 gram zonnebloempitten

 

Zo maak je de havermoutrepen, de zogenoemde flapjacks:
  • Bekleed eerst een vierkante (brownie)bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 130 graden
  • Giet de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm tot het wat vloeibaarder wordt. Pas op, het brandt snel aan! Roer het dus af en toe goed door
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten toen aan het pannetje en roer ook dit goed door elkaar
  • Doe het mengsel in de bakvorm en druk het goed aan met een lepel zodat het een strak geheel wordt
  • Bak de flapjacks ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 130 graden
  • Snijd de koek wanneer deze nog warm is in ongeveer 12 of 16 gelijke stukken
  • Bewaar je flapjacks in een afgesloten bakje en ze blijven extra lang lekker!

 

Geniet er van!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Wrap met kip en hummus
Volgend bericht
Recept: Zoete aardappelchips uit de oven

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu