recept havermoutpannenkoekjes

Recept havermoutpannenkoekjes

Voor een luie zondagochtend… voor een vrije woensdagmiddag met de kinderen, of voor welk moment dan ook waarop je jezelf wilt verwennen. Dit recept havermoutpannenkoekjes geeft je een heerlijke smaakbeleving door de zoete smaak van de banaan in combinatie met het verzadigde gevoel van de havermout.

Moeilijk is het recept niet. De basis van de pannenkoeken is havermout, banaan en (soya)melk. Daarmee zou je ze al kunnen maken. Maar met onderstaande ingrediënten maak je ze nóg lekkerder. 

Havermout bevat veel (goede) koolhydraten en is een bron van vezels, eiwitten en bevat relatief maar weinig suikers. Havermout is ook een goede bron van vitamines en mineralen, waaronder de vitamines B1, B2, B6, B12, vitamine E en K. Daarnaast bevat havermout onder andere ijzer en magnesium.

Heb jij dit recept gemaakt en wil je het graag delen met ons? Zet dan een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook met #BalanzaRecept

Benodigdheden voor recept havermoutpannenkoekjes

Keukenspullen 
– Koekenpan
– Vork/ staafmixer 
– Spatel
– Kom 

Ingrediënten (voor 2 personen)
–  1 banaan
–  100 ml (soya) melk
–  75 gram havermout
–  2 grote eetlepels kaneel

Ingrediënten variatietips
–  30 gram fruit naar keuze (bosbessen, frambozen of bessen)
–  15 gram ongezouten walnoten
–  10 gram (magere) kwark

Bereidingswijze

1. Voorbereiding
–  Snijd de banaan in stukken en pureer dit met een staafmixer klein of maak het fijn door het met je vork te prakken.  

2. Bereiding
–  Doe de havermout in een kom en voeg de (soya)melk en de 2 eetlepels kaneel en de fijn geprakte banaan toe aan het beslag.
–  Verwarm een beetje olijf olie in een koekenpan op laag vuur. 

–  Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk het een beetje glad.
–  Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin.
–  Bak de rest van het beslag.
– Was het fruit en laat het goed uitlekken. 

3. Garnering en serveren
– Stapel de pannenkoekjes één voor één, leg de stukjes banaan er tussen en schep het overige fruit er naar keuze op. 

Eet smakelijk!

Variatietip: Met (magere) kwark maak je het gerecht helemaal af. Je kunt het ook eventueel nog leuk decoreren met wat fruit, honing, kokos snippers of ongezouten walnoten. Maar net wat je zelf lekker vindt.

Voedingswaarden per portie

energie 225 kcal
koolhydraten 30 g
eiwit 2 g
vet
waarvan verzadigd
8 g
1 g
vezels 4 g
zout 0,1 g
natrium 0 g

Op zoek naar andere lekkere tussendoortjes met havermout dan zijn misschien de  havermoutrepen-flapjacks wel iets voor jou? 

Met onze weekplanner plan je je eetmomenten voor de hele week vooruit!

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept Vegetarische sushi bowl
Volgend bericht
Recept zoete kip met sperziebonen

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.