recept granola

Recept zelfgemaakte granola

Dit is een heerlijk recept voor zelfgemaakte granola. Granola is een mengsel van geroosterde noten, granen en zaden. Het is een beetje vergelijkbaar met muesli. Het verschil tussen granola en muesli, is dat granola geroosterd is in de oven met honing en/of ahorn- of agavesiroop. Hierdoor wordt het lekker krokant. Je gebruikt granola net zoals muesli door je yoghurt of kwark. Maar een handje granola is ook te eten als een gezond tussendoortje. Benieuwd geworden?

Heb jij dit recept gemaakt en wil je het graag delen met ons? Zet dan een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook met #BalanzaRecept

Benodigdheden voor recept zelfgemaakte granola

Keukenspullen
– Oven
– Kom

Ingrediënten voor 15 porties  
– 100 gram gemengde, ongezouten noten
– 50 gram zonnebloempitten en/of pompoenpitten
– 200 gram havermout

– 25 gram geraspte kokos
– 1,5 theelepel kaneel
– 75 gram gemengd gedroogd fruit, zoals cranberry’s, pruimen of abrikozen
– 2 eetlepels honing
– Eventueel stevia

Bereidingswijze

1. Voorbereiding
– Verwarm de oven voor op 175 graden
– Bekleed een bakplaat met bakpapier

2. Bereiding
– Hak de noten grof en doe ze samen met de zonnebloempitten, havermout, kokos en kaneel in een kom.
– Voeg aan het noten en zaden mengsel 2 eetlepels honing toe en meng goed door elkaar.
– Spreid de massa uit over de bakplaat en bak voor ongeveer 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven.
– Snijd het gedroogd fruit in stukjes en meng dit door de noten en zaden.
– Voeg eventueel nog wat extra kaneel en een beetje stevia toe voor smaak.
– Laat het geheel goed afkoelen en bewaar dan in een luchtdichte pot.

3. Garnering en serveren
– Serveer bij een schaaltje zuivel, zoals kwark of yoghurt

Eet smakelijk!

Variatietip: Je kunt eindeloos variëren. Zelf had ik nog wat roggevlokken over, dus heb ik dat er extra aan toegevoegd. Let je op je suikers? Laat dan het gedroogde fruit weg en zoet naar voorkeur alleen met stevia.

Voedingswaarden per portie (30 gram)

energie  97 kcal
koolhydraten 7,3 g
eiwit 2,6 g
vet
waarvan verzadigd
6,2 g
1,1 g
vezels 0,8 g
zout 0 g
natrium 0,003 g

Meer ontbijt inspiratie? Wij schreven een recept voor een koolhydraat arm ontbijt. Ook lekker voor ontbijt of lunch is het recept voor havermoutpannenkoekjes!

, , , , , , , , , ,
Vorig bericht
Recept volkoren pasta met zalm en broccoli
Volgend bericht
Recept penne met kruidige kip

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.