Gezonde smoothie met peer en appel

Recept: Gezonde smoothie met peer en appel

Smoothies kom je tegenwoordig overal tegen en zijn echt een hot item. Ze zijn er in allerlei maten, kleuren en smaken. Smoothies bestaan voornamelijk uit fruit (en eventueel ijs) en met deze basis kun je eindeloos door variëren. Ik heb een lekkere, gezonde smoothie met peer en appel gemaakt!

In bijna elke supermarkt zie je schappen vol met verschillende soorten kant-en-klaar smoothies. Vaak claimen de verpakkingen dat het 100% fruit is en er geen toegevoegde suikers of E-nummers in zitten. Verpakkingen kunnen nog zoveel zeggen, maar vergeet niet op je eigen ogen te vertrouwen en altijd even het etiket te lezen! Vaak wordt er van alles aan je ‘verse’ smoothie toegevoegd, bijvoorbeeld bepaalde conserveermiddelen om het langer houdbaar te maken. Wanneer je een smoothie met echt alleen maar fruit hebt gevonden, ben je alweer een stapje dichterbij tot het maken van een gezonde keuze. In smoothies zit al het goede van fruit, dus boordevol vitamines en mineralen.

Houdt er wel rekening mee dat de smoothies vaak meer dan de aanbevolen 2 stuks fruit per dag bevatten, wat neer komt op 200 gram. Hoe je het ook went of keert, fruit bevat suiker. Daarom is het belangrijk om je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te houden. Wanneer je een halve liter smoothie achterover klokt, zit hier vaak meer dan 2 stuks fruit in verwerkt. Hierdoor kan het suiker gehalte al gauw oplopen, terwijl jij denkt een gezonde keuze te maken. Wees dus alert op de hoeveelheden en jouw gezonde dag kan niet meer stuk.

Om er zeker van te zijn dat jouw smoothie ook echt 100% smoothie is, kun je het natuurlijk ook prima zelf maken. Duik ook eens in de diepvries vakken van je supermarkt. Hier vind je ook steeds meer bevroren fruit. Deze zijn al in stukjes gesneden en zo klaar om in je blender te gooien! Je hebt zelfs smoothiepakketten, waarbij al een gezonde mix van groente en fruit is gemaakt. Het bevroren fruit is tegenwoordig net zo gezond als vers fruit. En vergeet ook niet je te laten inspireren door je overvolle fruitschaal! Bijna alle combinaties zijn heerlijk en het is een ideale manier om net iets te rijp fruit op te maken.

Geef de smoothie eens de kans om jouw dagelijkse portie aan fruit (en eventueel groente) een boost te geven! Vind je het toch lastig om een goede combinatie te bedenken? Bekijk dan het recept wat ik voor je heb geschreven!

Benodigdheden voor de gezonde smoothie met peer en appel
 • 1 peer
 • 1 appel
 • Snufje kaneel
 • 200-300 ml water
Gezonde smoothie met peer en appel
Hoe maak je deze gezonde smoothie met peer en appel?
 • Was het fruit schoon
 • Snijd al het fruit in stukjes en verwijder het klokhuis, zodat het voor je blender makkelijker is om het glad te maken. Laat vooral het schilletje aan het fruit zitten! Hieronder zitten namelijk de meeste vitamines
 • Stop het fruit in de blender samen met een snufje kaneel en een scheutje water. Wanneer je liever een iets dunnere smoothie hebt, kun je nog wat extra water bijvoegen
 • Deksel erop en mixen en genieten maar
 • Vooral in de zomer kan het lekker zijn om wat ijsklontjes toe te voegen, lekker fris en verkoelend!

 

Deze smoothie nam ik als tussendoortje. Wanneer je er bijvoorbeeld een ontbijtsmoothie van wilt maken, kun je prima 2 eetlepels havermout toevoegen. Dit zorgt voor net iets meer energie (en vergeet de vezels niet!), zodat jij de ochtend weer volop tegenaan kunt. Het verdient geen schoonheidsprijs, maar hé het gaat om de gezondheid toch?

In dit artikel vind je ook nog een recept van een smoothie.

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Zelfgemaakte hummus
Volgend bericht
Stel je eigen salade samen

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Ruud Dorlas
  9 februari 2020 15:25

  Ik wil wel graag reageren. Zelf ben ik geen fruit-eter, en heb ook een beperkte financieel budget.
  Als het kan zou dus voor Nederlands fruit kiezen dat gewoon in de groenteschappen van de supermarkt ligt zoals appels en peren voor een smoothie zelf te maken. En heb dat toen zo in de blender gestopt maar dan krijg je een soort puree die niet echt drinkbaar is. Mijn vragen:
  1. Hoeveel cc water kan erbij om het drinkbaar te maken?
  2. Is het door de peer dan al zoet genoeg (ik doe er liever geen extra suiker bij, want dat krijgen we toch al te veeel binnnen, heb ik weleens gehoord/gelezen).
  3. Hoelang zijn de appels en peren die je in de winkel koopt, nog houdbaar? Met andere woorden als je van die zakjes met meerdere appels en peren in de winkel koopt, heb je dan not voldoende tijd om ze in iets meer dan een week op te maken of is het niet zo lang houdbaar?
  4. ik heb een vochtbeperking door natriumbep4rkt dieet (hart); is de smoothie qua cc’s vergelijkbaar met een andere hoeveelheid vocht zoals koffie, thee, water?

  Verder lijkt me dit een smoothie-recept wat ook haalbaar is voor Nederlanders die op de kleintjes. Moeten letten

  Beantwoorden
  • Marian Faber
   8 juli 2020 16:41

   Hallo Ruud,

   Goed om te horen dat je de smoothie gaat proberen. Ik zal antwoord geven op je vragen:
   1. 200-300 ml water, al naar gelang hoe dik of dun je de smoothie wilt hebben.
   2. Het fruit is zeker zoet genoeg en er hoeft geen suiker aan de smoothie te worden toegevoegd.
   3. Meestal is het fruit tussen de 5-7 houdbaar thuis.
   4. In een kopje koffie zit ongeveer 150 ml, in deze smoothie dus bijna het dubbele.

   Succes!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu