Mooi zijn ze he, die patissons! Wist je dat ‘ie ook wel keizersmuts wordt genoemd? En heerlijk om te vullen ook. Als je geen patisson kunt vinden, dan is dit gerecht ook heel goed te maken met courgette. Patisson, courgette en pompoen zijn allen familie van elkaar (en trouwens ook van de meloenen!). Bij deze een recept: gevulde patisson. 

Ingrediënten voor de gevulde patisson (4 personen)
  • 1 kleine patisson per persoon, of 1 grotere per 2 personen
  • 200 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Twee flinke handen geraspte kaas
  • 1 paprika
  • 2 (vlees)tomaten
  • 1 blikje kikkererwten
  • Provençaalse kruiden naar smaak
Bereidingswijze voor de gevulde patisson
  • Snij het ‘kapje’ van de patisson (of, als je courgette hebt, snij de courgette in de lengte doormidden)
  • Hol de vrucht uit met een lepel (pas op dat je niet door de ‘wand’ heen stoot)
  • Snipper de ui en de knoflook en bak dit in een lepel olie tot het glazig wordt
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar
  • Snij de paprika en de tomaten in blokjes en voeg dit toe
  • Breng het op smaak met de Provençaalse kruiden, een beetje peper en zout
  • Voeg tot slot het uitgelekte blikje kikkererwten toe en roer nog even goed door
  • Schep een grote lepel van het gehaktmengsel in de patisson, voeg een plukje kaas toe, dan weer een lepel gehakt en top af met een beetje kaas
  • Het kapje kan er weer op, en zet dan voor 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 C) totdat de schil lekker zacht is
  • Je kunt het hele ding (behalve het steeltje) opeten! Als je een gevulde courgette maakt, dan vul je deze met het gehaktmengsel en strooi je de kaas er over heen!

Je kunt ‘m zo eten (dan is ‘ie koolhydraat-arm-proof) maar ik vind ‘m met zilvervliesrijst nog lekkerder.

Ken jij dit recept al? Of heb je er nog nooit van gehoord?

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Frisse quinoa salade
Volgend bericht
Gezonde barbecue tips

Gerelateerde berichten

4 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu