Gevulde paprika's

Recept: Gevulde paprika’s

Misschien ken je het wel, die restjes groente in je groentela. Je kunt er natuurlijk een pasta mee maken, maar ik koos afgelopen weer eens voor iets anders: gevulde paprika’s. De meeste ingrediënten van dit recept heb ik standaard in huis, super simpel en veel tijd kost dit recept ook niet. Ideaal dus. De paprika’s smaken ook prima zonder rijst, dus het is ook een goed recept voor wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt.

 

Gevulde paprika’s ingrediënten voor 4 personen
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 4 rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie (1 voor bakken en 1 voor invetten van ovenschaal)
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • Theelepel Italiaanse kruiden
  • Handje geraspte kaas

 

Benodigdheden voor de gevulde paprika’s
  • Wok- of braadpan
  • Grote ovenschaal
  • Oven

 

Voorbereiding voor de gevulde paprika’s
  • Snij de bovenkant van de paprika’s en hol deze uit
  • Snij de ui, champignons en courgette in kleine stukjes
  • Breng een pan water aan de kook
  • Vet de ovenschaal in
  • Verwarm de oven voor op 160 graden

 

Bereiding van de gevulde paprika’s
  • Kook de paprika’s 3 minuten in de pan met water zodat ze iets zachter worden
  • Doe een eetlepel olie in de pan en bak het gehakt in kleine stukjes samen met de geperste teentjes knoflook
  • Voeg na 5 minuten de gesneden courgette, champignons en ui toe
  • Na 5 minuten de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toevoegen. Roer het geheel goed door
  • Verdeel de vulling over de 4 paprika’s en zet deze rechtop in de ingevette ovenschaal
  • Strooi een klein beetje geraspte kaas over de gevulde paprika’s
  • Plaats de ovenschaal 5 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Serveer- en variatie tips

Serveer 1 gevulde paprika per persoon, eventueel met zilvervliesrijst of gebakken aardappelpartjes en een salade. De courgette kun je ook prima vervangen door sperziebonen of broccoli, wat je maar over hebt! Eet smakelijk!

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Hartige taart
Volgend bericht
Recept: Vegetarische gnocchi met groene groentes en hüttenkäse

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu