frisse quinoa salade

Recept: Frisse quinoa salade

Onlangs was ik op een barbecue en daar stond een onwijs lekkere ‘salade’ op tafel. Ik wist niet dat quinoa zo lekker kon zijn door een ‘salade’! Ik wist het recept te scoren (thanks to Gelbrich de Jong) en besloot deze zelf te maken. Deze frisse quinoa salade vult heel erg, dus je kunt er prima mee lunchen.

Benodigdheden voor deze frisse quinoa salade (een volle bak, voor +- 15-20 personen)
  • Quinoa van Lassie (heel pak, 275 gram)
  • Bulgur van Lassie (heel pak, 275 gram)
  • Hüttenkase
  • 3 eetlepel formaggio Tapenade (ik gebruik die van de Jumbo)
  • Een hele paprika
  • Een kwart citroen
  • Zwarte peper
  • Zeezout

 

frisse quinoa salade

frisse quinoa salade

Hoe maak je deze frisse quinoa salade?
  • Kook de quinoa en bulgur volgens de verpakking, dit kan even duren
  • Snijd de paprika ondertussen in kleine blokjes en doe dit in een kom
  • Is de quinoa (en en eventueel je bulgur) uitgelekt? Doe het dan ook in de kom en meng er drie grote eetlepels formaggio tapenade doorheen
  • Doe hetzelfde met de hüttenkase, gooi het pakje helemaal leeg en meng dit ook met alles
  • Vervolgens de paprika er bij in
  • Doe er een snufje zeezout en zwarte peper bij, maar net hoe jij het lekker vindt
  • Tot slot knijp je de citroen uit boven de kom zodat je als het ware ‘citroensap’ hebt en hussel je alles door elkaar. Nu heb je een heerlijke frisse quinoa salade! Ideaal om te eten tijdens je lunch, maar ook op een feestje of op een barbecue zal deze salade het goed doen, succes gegarandeerd!

Deze salade is vegetarisch, maar je kunt er zelf ook nog andere ingrediënten bij in doen. Maar net hoe jij het lekker vindt! Zalm of sla kun je er ook nog bij doen bijvoorbeeld, of maïs. In het recept zit officieel ook een rode ui en chimichurri kruiden, maar deze heb ik er in dit recept uitgelaten. De salade vult ontzettend en is door de tapenade fris, maar ook lekker ‘zoet’!

frisse quinoa salade

Wist je dat je quinoa uitspreekt als ‘kienwah’? Dus geen ‘kienoa’ of ‘kwienooja’. En wist je dat quinoa een zaad is? Deze zaad wordt vaak graan genoemd. Voordelen van quinoa is dat het zaadje veel goede eiwitten bevat, glutenvrij is, veel vezels bevat en daardoor een goede werking op de darmen heeft. Daarnaast bevat het ook veel mineralen, antioxidanten en vitamine B2. Redenen genoeg om dit door je salade te doen!

, , , , , , , , , , , , ,
Vorig bericht
De strijd tegen de poepzakjes
Volgend bericht
Recept: Gevulde patisson

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Hoi,

    Ik heb een vraagje ….moeten er echt twee hele pakken bij dit recept? het lijkt zoveel vergeleken met de andere ingredienten 1 paprika en een bakje hutekase.

    Alvast bedankt!

    Grtjs Lieke

    Beantwoorden
    • Marian Faber
      25 februari 2021 16:05

      Hoi Lieke,

      Goeie vraag! Bij dit recept is het inderdaad de bedoeling dat je die hoeveelheden bulgur en couscous neemt. De hoeveelheid andere ingrediënten kun je dan naar smaak uitbreiden. Ik houd persoonlijk ook van een rijke gevulde salade, dus zou mais, aubergine of courgette nog toevoegen. En een nootje vind ik ook heerlijk! Wat zou jij er in doen?

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu