Het hoofdingrediënt van falafel zijn kikkererwten. Zelf vind ik de erwten los niet zoveel aan om te eten, maar verwerkt in een hummus of falafel vind ik het heerlijk! Heb jij al eens zelf falafel geprobeerd te maken? Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk, al het lijkt het wel zo. Het is natuurlijk wel wat extra werk dan kant-en-klare falafel kopen, maar ik vind zeker dat deze extra moeite zich terug wint in de smaak. Probeer het eens! Daarom bij deze een recept: falafel.

Wat heb je nodig voor falafel? (voor ongeveer 12 falafels)
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • Verse peterselie
  • Komijn, peper en zout
  • Blender/staafmixer

 

Hoe maak je falafel?
  • Laat als eerste de kikkererwten uitlekken in een vergiet en snijd de ui in kleine blokjes
  • Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in de pan en bak de gesneden ui gaar
  • Voeg vervolgens de knoflook toe met behulp van een knoflookpers
  • Voeg aan het ui/knoflook mengsel de komijn (ongeveer 1 theelepel) en wat peper en zout toe
  • Stop de uitgelekte erwten in de blender en mix dit tot een gladde puree
  • Ik vind het lekker om nog wat stukjes kikkererwt in mijn falafel terug te vinden. Als je dit ook lekker lijkt dan moet je het mengsel simpelweg wat minder lang pureren
  • Voeg vervolgens het ui mengsel, de peterselie en de tarwebloem toe en blend dit nog even kort mee tot een grof mengsel
  • Maak vervolgens je handen nat met water, dit voorkomt dat de falafels aan je handen blijven kleven en vorm ongeveer 12 kleine balletjes
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de falafel aan beide kanten goudbruin in ongeveer 10 minuten
  • Eetsmakelijk!

Serveertip: de falafels zijn heerlijk in combinatie met een pitabroodje! Doe je favoriete groente in het broodje, bijvoorbeeld spinazie, botersla, tomaat en komkommer en genieten maar!

, , , , ,
Vorig bericht
Recept: Spinaziesoep met ei
Volgend bericht
Recept: Rijk gevulde courgettesoep

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu