Bonen zijn gezond, niet voor niks raad de Gezondheidsraad in de Richtlijnen Goede Voeding aan om wekelijks peulvruchten te eten. Bonen zijn een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en koolhydraten. En het zijn ideale vervangers voor wie geen of minder vlees wil eten. Hier het recept voor een heerlijke Chili sin carne voor 4 personen.

 

Ingredienten:

Ongeveer 250 kidneybonen (uitgelekt)

Ongeveer 450 gram bruine bonen (uitgelekt)

2 uien

1 rode paprika

1 groene paprika

2 tomaten

1 blik tomatenblokjes

1 avocado

125 ml crême fraîse

1 teentje knoflook (of knoflookpoeder)

2 eetlepels olijfolie

Naar smaak de picadillo kruiden van Jamie de Boer toevoegen (minimaal 2 tl)

(Kruiden van Jamie de Boer te verkrijgen bij de grotere supermarkten)

 

Bereiding:

Snijd eerst de uien in halve ringen, snij de paprika en de tomaat in blokjes, doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit daarna de olie in een hapjespan en fruit de ui en picadillo 3 min. Voeg vervolgens de paprika, de tomaat en de tomatenblokjes toe. Breng dit daarna aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Breng ook eventueel nog op smaak met peper en eventueel zout. Voeg vervolgens de bonen toe en verwarm nog 3 min. Snijd daarna ondertussen de avocado in schijfjes. Meng als laatste de crême fraîse met de knoflook.

Schep de chili in de kommen. Verdeel over elke kom 1 el crême fraîche,  ¼ avocado en kaas.

Eet smakelijk! We horen graag wat je er van vond! 🙂

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Fodmap proof pannenkoeken lactose en gluten vrij
Volgend bericht
Review: Vegetarische kipreepjes

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu