broccolistamppot met noten en geitenkaas

Recept: Broccolistamppot met noten en geitenkaas

Aardappelen, het hoort echt in de Nederlandse keuken thuis en je kunt er eindeloos mee variëren. Nu het weer wat kouder wordt heb ik echt zin in de Hollandse stamppotgerechten. Vooral in een lekkere broccolistamppot met noten en geitenkaas. De combinatie maakt de stamppot tot een heel lekker geheel. Iets anders, maar toch heel lekker en vegetarisch!

Benodigdheden broccolistamppot met noten en geitenkaas (voor 2 personen)
  • 400-500 gram aardappelen, (licht) kruimig
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 50-100 gram geitenkaas 45+ (minste hoeveelheid als je het aantal kcal wil beperken)
  • 50 gram noten, mix of walnoten of pistache of pecannoten, kort in droge pan gegrild.
  • Zout en peper naar smaak
  • Paar eetlepel (magere) melk om de stamppot wat smeuïger te krijgen.
  • 3 stengels lente-ui, in fijne plakjes gesneden

 

Wil er graag vlees bij? Halveer da de portie noten en kaas en gebruik dit als garnering. Je kunt er wellicht ook nog een (vegetarische) schnitzel bij doen of gehakt door de broccoli doen.

 

Bereidingswijze voor de broccolistampot met noten en geitenkaas:
  • Schil en was de aardappelen, snijd ze in plakken van ca. 2 cm en kook ze in ruim water in 15 min gaar.
  • Kook de broccoli en witte stukken van de in plakjes gesneden lente-ui er de laatste ca. 5 min bij.
  • Giet de aardappelen, broccoli en witte stukjes van de in plakjes gesneden lente-ui af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Rooster kort de noten voor ca 2 min in de oven, laat ze daarna afkoelen en hak deze grof. Ze hoeven niet flinterdun.
  • Stamp de afgegoten aardappelen en broccoli tot een grove puree en schep (driekwart) van de noten erdoor. Schraap met een vork (driekwart) van de hoeveelheid geitenkaas door de puree heen, voeg kookvocht en zo nodig melk toe voor een mooie puree. Proef en maak op smaak met peper en zout. Serveer en garneer met de rest van de geitenkaas en noten.

 

In dit artikel lees je meer informatie over noten. Welke noten en hoeveel heb je per dag nodig? Leuk om in dit recept te gebruiken zodat je je portie noten voor vandaag weer hebt gehad!

 

, , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Groene bananensmoothie
Volgend bericht
Recept: Zelfgemaakte eiersalade

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu