bloemkool pasta

Recept: Bloemkool pasta

Gezonde pasta

Gezonde variant van de romige bloemkool pasta! Voor wie bekend is met de romige Alfredo saus, weet dat dit een zware, vettige saus is. Dat komt omdat de saus bestaat uit roomboter, slagroom en kaas. Dit recept is een gezondere, lichtere variant op de klassieke Alfredo pasta. De basis van de saus bestaat namelijk uit bloemkool!

Op de ingrediëntenlijst zie je edelgist staan, huh wat? Edelgist is een gedroogde, inactieve gist die van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur bevat. Dit ingrediënt geeft een kazige smaak aan gerechten, zonder gebruik te hoeven maken van kaas. Het is verkrijgbaar bij natuurwinkels zoals EkoPlaza. Het is natuurlijk niet noodzakelijk dit ingrediënt te gebruiken en kan vervangen worden door gewone of Parmezaanse kaas.

Je kunt het recept zoveel aanpassen naar je eigen smaak. Liever vegetarisch? Laat de spekjes achterwege. Liever gewone melk dan amandelmelk? Prima. Houd je erg van de smaak van parmezaan? Niemand houd je tegen!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 125 ml (amandel)melk
  • 4 eetlepels edelgist vlokken
  • 1 eetlepel verse citroensap (van een 1/2 citroen)
  • 1/2 theelepel uien poeder
  • 1/4 theelepel knoflook poeder
  • 3/4 theelepel zout (of naar smaak)
  • 1/2 theelepel zwarte peper (of naar smaak)
  • 150 g tuinbonen
  • 125 g magere spekjes
  • 250 g (volkoren)tagliatelle

Bereiding

1. Stoom of kook als eerste de bloemkool bijtgaar.
2. Verhit vervolgens de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook op een lage temperatuur gedurende 4-5 minuten. Pas op dat ze niet verbranden.
3. Doe daarna de gegaarde bloemkool in een blender samen met de gefruite knoflook, melk, edelgist/kaas, citroensap, uien poeder, knoflook poeder, zout en peper. Blend dit vervolgens tot een super gladde saus, dus laat de blender maar een goede minuut aan staan.
4. Zet hierna een grote pan water op het vuur en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Bak ook de spekjes in de pan tot deze lekker knapperig zijn. Als laatste kun je de tuinbonen toevoegen tot deze warm zijn
6. Voeg als laatste de bloemkoolsaus en de gekookte pasta toe aan de spekjes en tuinbonen. Warm het geheel op. Klaar!

Tips

• Zorg er ook voor dat dit gerecht goed op smaak is, dus wees niet zuinig met de peper!
• Strooi vlak voor het serveren eerst nog wat extra edelgist vlokken of kaas over het geheel.
• Extra fancy? Dubbeldop de tuinbonen.

Zoek je naar meer pastagerechten? Wat dacht je van deze vegetarische variant met pesto, tomaat en ricotta? Wil je liever zelf pastasaus maken? Is leuk om te doen en gezond.

, , , , , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Ketjap rijst met zalm en broccoli
Volgend bericht
Wat is een normale portie avondmaaltijd?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu