mugcake

Recept: Basis mugcake

Dit is één van mijn favoriete ontbijtjes wanneer ik toch zin heb in een wat specialer ontbijt maar er niet al te veel tijd mee kwijt wil zijn: een mugcake! Je hebt het in een handomdraai gemaakt, het is gezond en je kunt er makkelijk verschillende ingrediënten of toppings aan toevoegen, waardoor er ook vele variaties mogelijk zijn. Ik deel vandaag het meest eenvoudige recept met jullie en een aantal tips voor variatie!

Wat heb je nodig voor de mugcake?
  • 1 banaan (het liefst een zo rijp mogelijke)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout

 

Voor de garnering voor de mugcake (optioneel):
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 tl cacaonibs
  • Handje blauwe bessen
 
Hoe maak je de mugcake?

Snij de banaan in stukjes en prak deze fijn met een vork, of gebruik een keukenmachine of blender. Doe dit in een kommetje of grote mok. Voeg hieraan het ei en de havermout toe en roer dit door elkaar. Dit mengseltje gaat nu de magnetron in voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Dat is alles, want nu is je mugcake in principe klaar! Je kunt zelf bepalen wat je er bij eet qua topping. Maar net wat jij leuk en lekker vindt. Ik vind het zelf altijd erg lekker met wat kwark en fruit. Je kunt er ook wat noten op doen. Dan lijkt het leuk, en het is nog lekker en gezond ook.

De mugcake zelf kun je ook nog wat leuker maken door er bijvoorbeeld al wat fruit doorheen te doen zoals appel of blauwe bessen, of een beetje cacao of cacoanibs. Ik doe er ook wel eens een beetje lijnzaad of chiazaad door. Genoeg manieren om te variëren dus!

Eet smakelijk!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Recept: Gezonde lunchwrap met vega kipstuckjes
Volgend bericht
Recept: Nasi zonder pakjes en zakjes

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu