Je kunt het eten als ontbijt, lunch en als tussendoortje en het is enorm snel en makkelijk te maken. Ik heb het over bananenbrood. Bananenbrood is echt één van mijn favoriete ‘gezonde baksels’ en maak ik dan ook regelmatig. Je kunt er eindeloos mee variëren net zoals in dit recept: bananenbrood met appel.
Wat heb je nodig?
- 200 gram havermeel
- 3 bananen
- 3 eieren
- 2 el suikervrije appelmoes
- 1 grote appel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille suiker
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze voor de bananenbrood met appel
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd daarna de drie banen in kleine stukjes in een kom en prak deze fijn. Voeg daarna de havermeel, eieren, appelmoes, bakpoeder, vanillesuiker en kruiden toe. Roer dit goed door elkaar. Schil de appel en snij deze in kleine stukje. Roer deze ook door het mengsel. Je kunt ook nog een extra appel in plakjes snijden en dit later op de cake leggen als soort van garnering.
Pak een cakeblik en doe hier bakpapier in. Pak vervolgens het mengsel en schep deze in het bakblik. Verdeel het goed en dan kan het de oven in!
Laat de cake in ongeveer 45 minuten gaar worden. Je kunt checken of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als deze schoon en droog uit de cake komt, is de cake klaar!
Ik neem zelf vaak een plakje cake mee als tussendoortje, ideaal! Ook vries ik het bananenbrood vaak in. Ik doe dit dan vaak per 2 à 3 plakjes, zodat ik daar dan een paar dagen mee vooruit kan.
Eet smakelijk!