Asperges met aardappelsalade en amandelkruimels

Recept: Asperges met aardappelsalade en amandelkruimels

Asperges zijn in de maanden mei en juni een seizoensproduct. Je ziet ze nu wellicht in elke supermarkt liggen. Erg lekker om deze te eten met nieuwe aardappels, die nu ook steeds meer te verkrijgen zijn! Dit recept is een leuke variatie op een typisch Nederlands gerecht in dit seizoen. Met dit gerecht krijg je gelijk je portie noten binnen voor de dag! Benieuwd naar het recept: asperges met aardappelsalade en amandelkruimels?

Voor 2 personen                                                      Vegetarisch
Bereidingsduur: 30+ minuten                           Hoofdgerecht

 

Ingrediënten voor de asperges met aardappelsalade en amandelkruimels
  • 600 gram (nieuwe) aardappelen
  • citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 600 gram asperges
  • 1 (oude) bruine boterham
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 8 takjes peterselie
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

 

Bereidingswijze voor de asperges met aardappelsalade en amandelkruimels
  • Borstel de aardappelen goed schoon. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  • Maak een dressing van citroensap, de mosterd, de olijfolie en wat peper.
  • Snijd de warme aardappelen in blokjes.
  • Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en laat dit afkoelen.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd de harde onderkant eraf.
  • Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  • Rooster de boterham en verkruimel het brood.
  • Hak de amandelen klein.
  • Was de peterselie en de bosui. Knip de peterselie klein en snijd de bosui in ringen.
  • Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels licht.
  • Maak dit mengsel op smaak met peper, de helft van de peterselie en een beetje balsamicoazijn.
  • Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels erover.
  • Meng de rest van de peterselie en de bosui door de aardappelsalade en serveer de salade bij de asperges.

 

Eet smakelijk en geniet ervan! We hopen dat je dit recept lekker vond. Wat ook een aanrader is, voor een lekker zomers/fris recept: een frisse quinoa salade!

,
Vorig bericht
In tijden van corona naar de diëtist en fysio – TIJDLIJN
Volgend bericht
Terug van weggeweest: diëtist Chelsea

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu