Soms heb ik zin om zelf yoghurt te maken. Omdat ik geen koemelk kan verdragen, is plantaardige yoghurt de enige optie. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik zelf plantaardige aardbeienyoghurt maak. Mocht je zelf wel melk kunnen verdragen, dan kun je natuurlijk ook gewone melk gebruiken. Simpel om te maken en erg lekker om niet te delen!
Ik maak een aardbeienyoghurt, maar je kunt zelf ook ander fruit gebruiken. Wat dacht je van banaan of mango?
Benodigdheden voor de aardbeienyoghurt
- 100 milliliter (plantaardige) melk
- 125 gram aardbeien (diepvries mag ook)
- 3 eetlepels chiazaad
Keukenbenodigdheden
- Staafmixer/blender
- Kom waar de yoghurt in kan
Hoe maak je de aardbeienyoghurt?
- Ik heb zelf aardbeien op de markt gekocht, kroontje eraf gesneden en in de diepvries gedaan. Eenmaal bevroren kun je ze eruit halen. Dit geldt ook voor ander soort fruit, je kunt ook gewoon diepvriesfruit uit een pakje in de winkel gebruiken.
- Voeg de 100 milliliter (plantaardige) melk toe aan het bevroren fruit
- Gebruik de staafmixer/blender en pureer de fruit met de soyamelk.
- Als het een geheel is geworden voeg je de chiazaad toe. Nu is het yoghurt! Zet het nog even voor zo’n 3 uur in de koeling en klaar is je yoghurt!
Tip: je kunt de yoghurt ook in ijsvormpjes gieten, dan heb je gezonde aardbeienyoghurt ijsjes! Ik had geen vormpjes, dus heb het ook gewoon in een bakje gedaan zoals je kunt zien.
Eet smakelijk!
Ben je benieuwd naar nog lekkere recepten, check deze groene smoothie dan eens!