diëtist Chelsea Emmen

Recensie over diëtist Chelsea Emmen

”Zo’n anderhalf jaar geleden is er voor de grap mijn bloeddruk opgemeten. Deze was schrikbarend hoog en ik ben ermee naar de huisarts gegaan. Natuurlijk werd er bloed geprikt en toen is gebleken dat mijn cholesterol wat aan de hoge kant zat. En nu?” Na een lange rit kwam ik uit bij diëtist Chelsea Emmen. 

 

Nog hoger

”Nu vind ik het echt niet erg om ergens medicijnen voor in te nemen, maar ik heb links en rechts in mijn familie en vriendenkring niet de leukste geluiden opgevangen over cholesterolverlagers (statines) en daarom wilde ik proberen om mijn cholesterolspiegel door middel van andere voeding te verbeteren. Ik ben eerst doorgestuurd naar iemand anders via de huisarts. Lang verhaal kort: na een half jaar was mijn cholesterol nog hoger, ik was niet meer afgevallen en ik baalde van hoe ik moest gaan eten. Ik moest veel  dingen laten staan, waaronder koolhydraten, en moest de raarste dingen eten. Ik kreeg dus toch een receptje mee voor cholesterolverlagers van de huisarts.”

Diëtist Chelsea van Balanza

”Eigenwijs als ik was, ben ik gewoon zelf gaan zoeken op internet en kwam bij Chelsea van ‘Balanza’ in Emmen terecht. De site sprak mij aan. Duidelijk geschreven en heel belangrijk: dat ze gespecialiseerd is in het voorkomen van ziekte door toepassen van een gezonde leefstijl. Waarom medicijnen slikken als het met voeding kan? Ach, dacht ik, mijn cholesterol is hoog, maar niet zo ernstig dat ik het wel even kan uitstellen. Ik heb mijn medicijnen in de la gelegd en ben gaan bellen.
Ik mocht van tevoren een lijstje maken van dingen die ik graag eet en welke ik dus niet graag eet.”

 

Probleem besproken met diëtist Chelsea

”Bij het eerste gesprek met Chelsea, dat ik als fijn heb ervaren, heb ik mijn probleem besproken. Dat het mij niet per se om het afvallen ging (er mocht nog wel wat af en ik was hiervoor al redelijk wat afgevallen, op eigen kracht en redelijk stabiel) maar om de juiste voeding te vinden voor mijn probleem. Ik heb te maken met hoge bloeddruk, lactose-intolerantie en een verhoogd cholesterol.”

 

Etiketten lezen

”Ik dacht dat ik, net zoals bij van die dieetboeken, een weekmenu zou meekrijgen waar ik me aan zou moeten houden. Maar het komt erop neer dat ik zelf moet gaan inzien wat en hoe ik eet.  Ik leer dus ook etiketten lezen, zodat ik zelf kan zien wat goed, minder goed en slecht voor mij is. Ik was altijd zenuwachtig als we een dagje weg gingen, omdat ze bijvoorbeeld in de dierentuin niet echt rekening houden met dit soort dingen. Het was hierdoor voor mij ook een soort van obsessie geworden. Chelsea heeft mij uitgelegd dat ik, wanneer ik uit eten ga of ergens zit waar het niet anders kan, gewoon moet genieten van mijn eten, ook al is het niet volgens ‘het boekje’; als ik me daarna maar weer gewoon aan mijn eetgewoonten hou -want dat wordt het op den duur-.”

Leren wat je wel en niet mag eten

”Dat je best wel eens naar de patatzaak mag of een gebakje kan eten op een verjaardag. Het is geen dieet, het is bespreken en leren inzien hoe je goed en gezond kan eten. En er is mij uitgelegd dat bewegen ook een essentieel  onderdeel is van een gezonde leefstijl.”

 

Beweging

”Ik mocht na een half jaar terugkomen  bij de praktijkondersteuner (ik was eigenlijk nog maar 3 maanden goed bezig met Balanza. Ik was ook al heel langzaam aan het wandelen geslagen met mijn buurvouw. Drie keer per week minimaal een uurtje. Inmiddels is dat soms langer – anderhalf tot twee uur – en ik loop ook nog regelmatig in de weekenden een stuk met mijn man).

De praktijkondersteuner zei mij dat mijn cholesterol naar beneden was gegaan. Ik ben er nog niet helemaal (logisch na pas 3 maanden). Toen ik haar vertelde dat het niet door de medicijnen kwam (die had ik immers niet ingenomen), maar doordat ik naar een diëtiste/voedingsdeskundige in Emmen was gegaan, keek ze raar maar verrast op. Ik zei dat ik gestopt was met de diëtiste bij de huisarts: dat ik met haar geen klik had en dat mijn klik met diëtist Chelsea in Emmen gewoon goed is.”

 

Bloeddruk was een stuk lager

”Daarna ben ik naar Chelsea gegaan om mijn verhaal te doen: Mijn bloeddruk was een stuk lager, maar nog niet helemaal op het gewenste niveau (daar heb ik nu weer aangepaste medicijnen voor gekregen). Maar mijn cholesterolwaarden waren zodanig gezakt dat ik kan doorgaan met waar ik met haar mee begonnen ben.”

Chelsea heeft bij het vierde bezoek op mijn verzoek mijn gewicht, vetpercentage en spiermassa opgemeten (ik kwam immers niet voor mijn gewicht). Inmiddels is mijn vetpercentage verminderd en mijn spiermassa toegenomen. De reden waarom mijn gewicht niet echt naar beneden is gegaan (maar” 2 kg) is dat spieren nu eenmaal meer wegen dan vet. Ik merk het wel aan mijn kleding (bijna 2 maten minder) en aan mijn figuur.

Ik heb er nu zoveel plezier in gekregen dat ik nu wel, met hulp van Chelsea, ga proberen die laatste 5 kg eraf te halen. Mijn afspraak daar is pas na 3 maanden. Ook iets wat ik als heel prettig ervaar. Dat ik niet, zoals bij vele dieetclubs, elke week moet komen. Bij het begin natuurlijk wat vaker geweest, maar dat is nu niet meer nodig. Als ik vragen heb, over voeding of andere dingen die ermee te maken hebben, kan ik  Chelsea altijd bellen of mailen.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik met de begeleiding van Chelsea mijn doel zal bereiken!”

 

Benieuwd wie diëtist Chelsea in Emmen is? Of ben je benieuwd naar haar specialismen?

, , , , ,
Vorig bericht
Wat staat er op een gezonde borreltafel?
Volgend bericht
Even voorstellen: diëtist Froukje

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu