Diëtisten

De diëtisten van Balanza

dietisten BalanzaWij werken samen met:

Huisartsen en Ketenzorg

logoGHC            ketenzorg

Als je een chronische ziekte hebt, zoals diabetes, COPD of een hart- en vaatziekte dan ben je via jouw huisarts aangemeld voor ketenzorg. Deze ‘keten’ is een nauwe samenwerking tussen de huisarts, praktijkondersteuner, de diëtist en andere paramedici en specialisten. Hierdoor kunnen we jou zo goed mogelijk begeleiden bij je ziektebeeld. Gezond eten en een gezonde leefstijl hebben een positief effect op het ziekteverloop. Wil je hierbij hulp van ons? Als je één (of meer) van de hier bovengenoemde aandoeningen hebt, óf een verhoogd risico daarop hebt, dan kun je in aanmerking komen voor ketenzorg. De kosten van onze consulten worden dan volledig vergoed en gaan niet ten koste van het eigen risico. Zowel in de provincie Groningen en Friesland zijn wij aangesloten bij de ketenzorg.

Fysiotherapie:

Op al onze locaties werken we samen met een fysiotherapeut om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, mochten er ook lichamelijke problemen zijn. In Groningen en Haren werken we nauw samen met onze directe collega’s van Balanza Fysio en in Leeuwarden met TIGRA.

Binnen TIGRA werkt een enthousiast team aan het verbeteren van uw vitaliteit en gezondheid. De verschillende specialisaties en disciplines zijn verdeeld in 3 afdelingen; Fysiotherapie, Leefstijl & Training en Arbeid & Gezondheid. Ze werken onderling intensief samen en daarnaast hebben ze veel contact met andere partijen buiten de praktijk, waaronder diëtist Froukje Noordenbos van Balanza. Op maandagochtend (even weken) is Froukje bij TIGRA en is er tussen 10 en 11 uur een gratis inloopspreekuur. Samen streven we naar optimaal resultaat binnen uw mogelijkheden!

balanza fysio

 

Koolhydraat beperkt dieet:

We horen het steeds vaker: let op koolhydraten. Voor iedereen met diabetes is minder koolhydraten sinds februari 2015 het officiële dieetadvies en dus niet meer de Schijf van vijf. Omdat het bewezen beter is. Echter komt het nog steeds in geen enkele medische opleiding aan de orde. Daarom hebben onze diëtisten een scholing gevolgd bij diëtist en diabetesverpleegkundige Hariet Verkoelen.
Met de focus op koolhydraat beperkte voeding als leefstijl is het resultaat dat iedereen afvalt. Dat iedereen veel minder medicatie gaat gebruiken en dat diegene met type 2 diabetes die insuline spuiten er 80% weer insulinevrij wordt. Iedereen voelt zich vele malen beter! en je krijgt dus meer tevreden cliënten.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Lees dan meer over onze diensten en werkwijzen.

 

Menu