geen insuline meer

Nicole gebruikt geen insuline meer

Graag willen we dit succesverhaal met jullie delen ter inspiratie. Nicole heeft haar doelen bereikt en spuit geen insuline meer, wat zijn we daar trots op! 

Hallo, ik ben Nicole, 64 jaar en ben ruim 20 jaar diabetes patiënt. Sinds 10 jaar spuit ik ook insuline. Jarenlang waren mijn bloedsuikers niet goed onder controle te krijgen, en daar was ik dagelijks gefrustreerd over. Op een zeker moment spoot ik meer dan 100 eenheden per dag. In 2014 kreeg ik ook hartproblemen en werd ik zelfs gedotterd. Toen was de maat vol! Ik ben op eigen houtje begonnen met afvallen en meer gaan wandelen. Daardoor kon ik gelukkig al wat minder insuline gebruiken. Helaas ben ik in 2016 opnieuw in het ziekenhuis beland met hartproblemen, deze keer kreeg ik vier omleidingen. Ik maakte me steeds meer zorgen om mijn gezondheid, terwijl ik gewoon fit en gezond ouder wil worden! Eind 2016 was er op televisie het programma “Hoe word je 100 jaar?”, hierin werden een aantal deelnemers gevolgd die ook diabetes of hart-vaat ziekten hadden. Door een koolhydraat arm dieet en meer bewegen kwamen een aantal van hen af van de insuline. Dat wil ik ook! 

Zodoende ben ik bij Marian van Balanza terecht gekomen. Samen hebben we een koolhydraat beperkt voedingspatroon opgesteld waarmee ik aan de slag ging. En dat ging uitstekend! Ik mag eigenlijk alles blijven eten, maar ik moet dus wel op de koolhydraten letten. Ik neem nu koolhydraat arm brood en wat minder aardappelen, pasta en rijst. Ook neem ik minder zoete producten en kies ik vaker voor hartig. Dat kost me geen enkele moeite en ik ervaar nooit een hongergevoel.

De resultaten: geen insuline meer

Na 4 maanden ben ik 8 kg afgevallen! Toen ik bij Marian begon spoot ik nog zeker 60 eenheden per dag, maar ik kon al vrij snel minderen met de insuline. Op dit moment hoef ik zelfs helemaal geen insuline meer te spuiten! Ik voel me daar geweldig bij! Geen spuiten meer in mijn lijf, niet meer bang zijn voor hypo’s en ik voel me fitter dan ooit. 

Wel zal ik dit dieet voortaan altijd moeten volgen, want de kans bestaat dat wanneer ik weer meer koolhydraten eet, mijn bloedsuikers weer stijgen. Maar ik kan iedereen die ook in hetzelfde schuitje zit dit voedingspatroon aanraden.

Groetjes Nicole

, , , , , ,
Vorig bericht
Tips voor een goede nachtrust
Volgend bericht
Tips om meer groente te eten

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.