Er komen steeds meer tussendoortjes op de markt waarvan producenten er het label ‘gezond’ op zetten. Maar is dit een gezond tussendoortje? Wij testen het uit. Dan gaan bij mij de alarmbellen al af. De makers van Nakd geven aan dat de repen bestaan uit natuurlijke ingrediënten zoals, dadels, fruit en noten. Ze zijn tevens glutenvrij en gemaakt zonder toegevoegde suikers en melk.

 

Wat vond ik ervan?

Toen ik de reep open maakte vond ik het er eerlijk gezegd niet erg lekker uit zien. Ook de geur vond ik wat vreemd. Je ziet wel de stukjes fruit en dergelijke zitten. De smaak valt me op zich mee, maar ik vind het wel ontzettend zoet. Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw dus ik word er niet dol enthousiast van.

 

Voedingswaarden

Als we kijken naar de voedingswaarden zie ik inderdaad dat er alleen natuurlijke ingrediënten inzitten. 1 reep bevat 135 calorieën, 3 gram eiwitten, 5 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd vet, wat het ‘ongezonde’ vet is) en verder 18 gram koolhydraten waarvan 16 gram (!) suiker. Als je na gaat dat 1 suikerklontje 4 gram suiker bevat vind ik dit best even schrikken. Als je dus denkt een ‘gezond’ koekje te eten, denk er dan maar aan dat je dus eigenlijk 4 suikerklontjes naar binnen werkt. Even ter vergelijking: een volkoren cracker met een plakje kaas bevat slechts 0,5 gram suiker. Dit is dus bij lange na nog niet eens 1 suikerklontje.

Nu hoor ik je zeggen, maar in gewoon fruit zit toch ook suiker? Ja absoluut. In 1 appel zit ongeveer 11 gram suiker. Maar in de appel zitten nog een hoop extra vitamines en mineralen. In verband met het suiker in fruit is dan ook het advies om dagelijks maximaal 2 stuks (200 gram) te eten.

 

Conclusie

Ja het is een koekje met natuurlijke ingrediënten, maar dit maakt het nog niet gelijk gezond. Een gezond koekje bestaat helaas niet. Daarom zou ik dit product niet adviseren. Tuurlijk kan het bij uitzondering eens gegeten worden, maar voor de dagelijkse kost zou ik toch gaan voor de volkoren cracker en een stukje fruit!

Heb jij dit product wel eens geprobeerd of zien liggen in de winkel? En wat vindt jij ervan?

We schreven ook een review over de Pindakaasreep naturel van Calvé.

, , , , , , , , ,
Vorig bericht
Review: drinkontbijt Wake Up Brinta
Volgend bericht
Review: Gemengde Notenpasta Bio Wise

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu