Lunchbox van de diëtist

Lunchbox van de diëtist

Goede voorbereiding is het halve werk toch? Om dat cliché te bevestigen zie je op de foto de lunchbox van de diëtist, een foto van hoe mijn lunch er vaak uitziet. Dit maak ik ‘s ochtends klaar, voor vertrek naar mijn werk. Ook deel ik nog een paar persoonlijke tips!

In onderstaande tabel kun je ook zien wat er op mijn bord ligt en hoeveel vezels dit alles bevat. Als ik dit allemaal bij me heb, heb ik aan het einde van de dag bijna nooit echt trek. Deze keer geen (100%) pindakaas, dit was helaas op. Dat dwingt me overigens wel weer om eens wat andere combinaties te maken. Zo ontdek je ook nieuwe combinaties en heb je iets meer variatie, ook leuk!

Lunchbox van de diëtist
Nog een paar tips:
  • Heb je een keer zin in verse jus ‘d Orange? Meng 1/3 hiervan met 2/3 karnemelk. Dit vind ik zelf heerlijk voor af en toe, maar bewaar ik ook voor eens in de zoveel tijd in het weekend
  • Wist je dat Arla ook een heerlijke magere (zonder toegevoegde suikers) yoghurtdrank heeft? naast karnemelk is dit mijn zoete favoriet. En naast de gezonde eigenschappen, vult het ook erg goed
  • Neem rauwkost mee naar het werk. Heb je namelijk echt de behoefte om wat te eten, heb je dit altijd bij de hand. Bovendien is dit natuurlijk gezond en draagt bij aan je vezelbehoefte
  • Belegtip: magere zuivelspread+ beetje halvajam, dit kan ook in de tosti-ijzer, heb je een soort cheesecake, maar dan gezonder natuurlijk
  • Doe rauwkost/sla op brood met een plak ham/kaas, vult net wat beter en maakt je boterham weer eens anders

 

Als jij ook een leuke lunchtrommel hebt, met uiteraard een gezonde vulling, laat het ons dan weten, delen is leuk!

                                              

, , , , , ,
Vorig bericht
Diëtist Balanza bestaat 5 jaar!
Volgend bericht
Het beroep van een diëtist

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×