Kies ik gezond

De Kies ik Gezond app van het Voedingscentrum

‘Gezonde’ boodschappen doen kan soms best lastig zijn. In de praktijk zien we vaak mensen die zich bij bepaalde producten afvragen of het een gezonde keuze is. Of kun je het product beter laten staan? Om te bepalen of een product een gezonde keuze is, is er nu dus heel handig Kies ik gezond app!

Kies ik gezond?

De app heet ‘Kies ik gezond?’ en is ontwikkeld door het Voedingscentrum. Met deze app kun je heel eenvoudig producten scannen, waarna er allerlei handige info over het product verschijnt. Zo kun je ten eerste zien of het product in de schijf van vijf staat en waarom wel of niet. Is het een niet zo gezonde keuze? Dan staan er meteen opties bij van gezonde alternatieven of krijg je een tip of link naar een gezonder recept. Op die manier kun je dus heel snel zien of iets een gezonde keuze is en wat eventueel gezonde alternatieven zijn.

Daarnaast kun je ook overzichtelijk de voedingswaarden van het product zien en de ingrediënten.

Wil je weten of welke van bijvoorbeeld 3 producten het gezondst is? Dan kun je de producten waarvan je dit wilt weten inscannen of gewoon opzoeken in de app en toevoegen aan de vergelijker. Je kunt vervolgens de verschillende voedingswaarden vergelijken, zoals de hoeveelheid energie, suiker of vet. Je kunt hierin ook je eigen voorkeur aangeven. Als jij bijvoorbeeld extra wil letten op de hoeveelheid suiker in een product, kun je dit aangeven, waardoor je dit als eerste terug kunt zien in de vergelijker of wanneer je een product scant.

Handig

Ik heb de app natuurlijk al even uitgeprobeerd en ben er wel enthousiast over. Het is een handige tool waarmee je snel kunt zien of iets een gezonde keuze is en wat anders alternatieven zijn. Het werkt makkelijk en overzichtelijk, en is daardoor ook door bijna iedereen wel te gebruiken. Wel kan het soms zijn dat de app een product niet kent want niet álle producten van alle supermarkten staan in de app, maar wel veel. Ook is het wel goed om te beseffen dat als een product niet in de Schijf van Vijf staat, zoals in de app wordt aangegeven, het niet meteen slecht is en dat je het niet mag eten.

Het gaat erom wat je over de gehele dag aan producten binnenkrijgt en dat je keuzes leert maken waardoor je daar een balans in vindt. Maar deze app is zeker een handige tool om je daarbij te helpen!

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Tips om je goede voornemens te behouden
Volgend bericht
Wat is een gezonde keuze in ontbijtgranen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu