jongeren op gezond gewicht

Jongeren op gezond gewicht

Je bent jong en je wilt wat. Bij kinderen tussen de leeftijd van 12-18 jaar verandert er veel in hun leven. Ze gaan naar het volwassen onderwijs, moeten daarvoor verder reizen, ze beginnen met geld verdienen en vrienden en gezelligheid zijn erg belangrijk.  Het is een periode van grote ontwikkelingen en dat kunnen ze doen omdat ze gezond zijn en fit zijn.

Helaas groeit onze jeugd op in een zogenaamde obesogene samenleving; een omgeving die uitnodigt tot veel eten en weinig bewegen. Daardoor zien we in deze nieuwe levensfase een probleem opduiken, genaamd overgewicht. Dit wordt bepaald door het BMI (Body Mass Index), bij een BMI boven de 25 ben je te zwaar. Uit cijfers blijkt dat 1 op de 4 jongeren te zwaar zijn. Dit kan als snel problemen geven: pijn bij bewegen, klachten aan knieën, benen of rug. Waar door ze niet goed mee kunnen doen in sport en spelactiviteiten, misschien zelfs gepest worden of weinig zelfvertrouwen hebben. Om dit te voorkomen of te verhelpen is sporten of de behandeling van een fysiotherapeut aan te raden.

Wat kun je er aan doen?

In de praktijk merken we ook dat veel jongeren vragen hebben over gezonde voeding. Sommigen willen afvallen, anderen willen juist aankomen in spiermassa. Hoe doe je dat nu? Er is zoveel op internet te lezen over voeding en leefstijl, wat is nu waar? Voor antwoord op deze vragen en begeleiding bij je doel helpt de diëtist graag.

Aan deze begeleiding zijn geen kosten verbonden omdat kinderen jonger dan 18 jaar geen verplicht eigen risico hebben en de consulten bij de diëtist volledig vanuit de basisverzekering vergoedt krijgen. Wacht niet af tot er klachten ontstaan door overgewicht, maar begin juist nu al met een gezonde leefstijl. Als kinderen opgroeien in een gezonde omgeving en met een gezonde leefstijl, wordt dit hun hele leven de normaalste zaak van de wereld. Dan kun je je blijven ontwikkelen en doen waar je plezier in hebt! Samen kunnen we jongeren op gezond gewicht krijgen. 

, , , , , , , , , , , , , ,
Volgend bericht
Hoe veel kilo’s wil jij afvallen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu