gezonde en makkelijke maaltijden

Inspiratie voor gezonde en makkelijke maaltijden

Koken vind ik erg leuk om te doen en ik heb dan ook een voorraadje recepten, variërend van gerechten die binnen 10 minuten op tafel staan tot gerechten waar ik een hele dag mee bezig kan zijn. Ik sta echter altijd open voor inspiratie, en volgens mij jullie ook. Als ik tijd heb blader ik graag door mijn enorme voorraad kookboeken, maar op internet kun je ook veel vinden. Hierbij deel ik met jullie mijn top 3 van sites die mij inspiratie geven voor gezonde en makkelijke maaltijden!

Bron 1 voor inspiratie gezonde en makkelijke maaltijden:

Het Voedingscentrum. Klinkt een beetje saai, nietwaar? Het Voedingscentrum heeft echter een Weekmenu. Ze sturen deze per week. Elke week krijg je dus 7 nieuwe, gezonde recepten in je mailbox! Ook is daarvan standaard een deel vegetarisch. Daar word ik blij van! Aanmelden kan op voedingscentrum.nl (homepage en dan iets naar beneden scrollen).

Bron 2 voor inspiratie voor gezonde en makkelijke maaltijden:

Uit Pauline’s Keuken. Mijn go-to website als ik een lekkere taart wil maken (de Zweedse Prinsessentaart is echt favoriet voor verjaardagen), maar ook gezonde gerechten worden veel aangeboden. Zoek op de trefwoorden ‘fresh easy’ en zie alle recepten die onder de noemer Fresh & Easy vallen: makkelijk, zonder pakjes en zakjes en altijd met groente. De one-pot gerechten bevatten soms wat minder groente, maar als inspiratie zijn ze te gek en altijd lekker makkelijk.

Bron 3 voor inspiratie voor gezonde en makkelijke maaltijden:

De site van de Albert Heijn, te vinden op ah.nl/allerhande. Staat de wereld aan recepten op. Als ik bijvoorbeeld nog anderhalve courgette in de koelkast heb liggen en ik weet niet wat ik er mee aan moet, dan tik ik ‘courgette’ in op de site en krijg ik 841 recepten te zien met courgette! Als dat geen inspiratie is…

 

Natuurlijk zijn er nog veel en veel meer sites en blogs te vinden die snelle en gezonde recepten delen. Omdat we altijd op zoek zijn naar inspiratie, horen we ook graag jouw favoriet!

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Een gezonde leefstijl? Neem tijd voor jezelf!
Volgend bericht
Hoe beoordeel je of een recept gezond is?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×