corona

In tijden van corona naar de diëtist en fysio – TIJDLIJN

Hoewel de regering steeds meer versoepelingen doorvoert omtrent maatregelingen tegen het coronavirus, is dit onderwerp nog steeds heel actueel. Hoe is het eigenlijk om in tijden van corona begeleid te worden door een diëtist of fysiotherapeut? Daarom heb ik een tijdlijn gemaakt van hoe dit afgelopen weken is gegaan en hoe het nu gaat!

 

27 februari 2020

In China was al een enorm grote groep mensen besmet met COVID-19 en in vele andere landen werden steeds meer besmettingen vastgesteld. Op deze dag werden ook vier mensen in Nederland positief getest op het virus. Wij als zorgverleners konden nog ‘gewoon’ zorg leveren en er waren nog geen grote veranderingen in de praktijk. Wel begonnen we alvast na te denken in wat-als situaties en sparden daar onderling over.

 

9 maart 2020

De besmettingen in Nederland gingen als een lopend vuurtje en op deze dag kwam de regering  met meerdere maatregelingen. We gaven geen handen meer aan onze cliënten, bleven thuis bij klachten en maakten vanaf die dag (de materialen in) de spreekkamer extra goed schoon. Veel mensen zeiden hun afspraak af en daarom begon er ook een verschuiving op te treden naar wat meer telefonische (video) gesprekken.

 

31 maart 2020

In de periode tussen 9 en 31 maart is er veel veranderd in Nederland. Toiletpapier ging als warme broodjes over de toonbank en veel mensen werkten thuis. Ook voor ons als praktijk veranderde veel. Door alle afzeggingen van afspraken en de maatregelingen van de regering, besloten we om zoveel mogelijk via beeldbellen of telefonische gesprekken te werken. Dat was voor ons een hele uitdaging, maar de meeste mensen hadden er begrip voor en we wilden ook heel graag mensen blijven helpen en begeleiden. Juist in deze tijd!

 

9 mei 2020

Onze praktijk mocht weer open! Wat waren we blij om iedereen weer face-to-face te kunnen spreken, ook al ging dat nog zeer beperkt en met veel hygiënemaatregelingen!

Toch gingen nog veel gesprekken telefonisch, omdat de opdracht van de regering was om in eerste instantie nog zoveel mogelijk zorg op afstand te leveren en alleen in noodzakelijke gevallen mensen op het spreekuur te laten komen.

 

1 juni 2020

De afgelopen weken zijn veel uitdagingen op ons af gekomen als praktijk. We moesten erg creatief omgaan met de maatregelingen. Nu het aantal besmettingen steeds meer afneemt, versoepeling van de maatregelingen mogelijk is en plexiglas het nieuwe wc-papier is geworden in Nederland, gebruiken wij ook hygiëneregels om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Zo houden we 1,5 meter afstand, wordt alles in de spreekkamer na elke afspraak ontsmet, blijven we thuis bij klachten en gelden nog andere regels, die wat verschillen per locatie.

 

Corona geeft mogelijkheden

Deze periode heeft ook meer mogelijkheden gegeven. Het is nu veel normaler geworden om een telefonisch (video) gesprek te voeren met een diëtist of fysiotherapeut. Dit kwam eerder eigenlijk voor. Op dit moment komen steeds meer mensen weer naar de praktijk, maar we laten je nog altijd kiezen of je face-to-face een gesprek wilt of toch liever een telefonisch (video) gesprek! We willen je begeleiden op een manier, waar jij je zelf het meest prettig bij voelt.

Gezonde leefstijl is belangrijk

Meer dan ooit komt naar voren dat een gezonde leefstijl belangrijk is. Dit is om het immuunsysteem te versterken en daarmee de kans te verkleinen. Je verkleint bijvoorbeeld de kans om (ernstig) ziek te worden door bijvoorbeeld corona. Als jij wat wilt doen om een gezondere leefstijl te ontwikkelen, dan willen wij je daar ook graag bij helpen!

Je kunt een afspraak maken via de website.

Vorig bericht
Waar moet een gezonde avondmaaltijd aan voldoen?
Volgend bericht
De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×