hoe kun je goed lijnen

Hoe veel kilo’s wil jij afvallen?

Is afvallen ook één van jouw goede voornemens van dit jaar? Je bent niet de enige! Wist je dat elk jaar zo’n 64 procent van de Nederlanders een goed voornemen op 1 januari heeft, zoals afvallen, stoppen met roken en meer sporten. Super natuurlijk! Maar hoe pak je dit aan? 

Een klein deel van de mensen blijkt de goede voornemens ook echt vol te houden. Haak je al snel af omdat je niet genoeg resultaat ziet of omdat de leefstijl verandering toch moeilijker is dan verwacht? Je bent niet de enige, in deze periode sneuvelen vaak veel goede voornemens, maar hoe kan dat eigenlijk?

Goede doelen stellen:

Uit onderzoek blijkt dat mensen onrealistische doelen stellen en te hoge verwachtingen hebben van zichzelf. Het realiseren van je goede voornemen heeft te maken met het veranderen van je gedrag.  Om gedrag te veranderen moet je een nieuwe manier van denken creëren en nieuwe gewoontes aanleren. Het aanleren van een nieuwe gewoonte duurt minstens 6 weken en wel 4 tot 6 maanden voor dat het gedrag op de automatische piloot gaat.

Dit klinkt niet gemakkelijk en is iets wat veel wilskracht en discipline van je vraagt.  Daarom is het van belang om je goede voornemen stap voor stap aan te pakken. Elk succesje te vieren en steun te vragen aan je omgeving. Stel je wilt 10 kg afvallen, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Op de snelle manier (veel sporten en streng diëten) of op de normale manier (gezond eten en het sporten opbouwen). Bij het eerste is de kans groot dat je snel afvalt, maar ook snel weer aankomt. Het bekende jojo-effect.

De tweede manier is de meest realistische wijze om af te vallen. Een manier die weinig moeite kost en die bij jouw leefstijl past waarbij je de zekerheid hebt dat elke kilo er ook af blijft. Geef jezelf de tijd om jouw goede voornemen waar te maken in 2017!

Wil je dit graag samen met iemand doen? Maak dan direct een afspraak! Dan helpen we jou bij het maken van een stappenplan op basis van leefstijl- en voedingsadviezen. Hier mee verklein je de kans dat je terugvalt in je oude gewoonten!

Heb jij goede voornemens om af te vallen en vind jij het lastig om je daar aan te houden? We schreven ook een artikel: tips om je aan je goede voornemens te houden.

, , , , , , ,
Vorig bericht
Jongeren op gezond gewicht
Volgend bericht
Sporten, waarom? Daarom!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu