groente smoothie

Hoe maak ik een groente smoothie?

De trend van meer groente eten zet stevig door, zoveel mogelijk plant based en zo vaak mogelijk zonder vlees of zuivelproducten. Klinkt als een hele opgave! Maar met kleinere stappen komen we er ook. Zo ben ik sinds kort begonnen met elke ochtend een groente smoothie om die aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente te kunnen halen. Want die hoeveelheid bij de avondmaaltijd op m’n bord staat mij ook tegen.

Dus hoe vaker je verspreid over de dag wat groente neemt hoe meer groente je consumeert. Dus neem ik elke dag bij het ontbijt een groente smoothie. De basis hiervoor vrij simpel voor 2 personen!

 

Ongezoete plantaardige drank

1: Kies een ongezoete plantaardig drank op basis van bijvoorbeeld soja, rijst, amandel, haver, kokos. Je hebt er 150 ml van nodig.

We gaan dus niet voor zuivelproducten zoals yoghurt, kwark, melk of karnemelk. Nee deze smoothie is geheel plantaardig en past dus goed in een vegan of vegetarisch voedingspatroon. De plantaardige dranken bevatten van zichzelf (en anders toegevoegd) ook goede voedingsstoffen.

 

Groene groente voor de groente smoothie

2: Kies een groene groente zoals boerenkool, andijvie, spinazie of sla en voeg ongeveer 100 gram toe (2 flinke handjes).

Nu heb je al 50 gram groente per persoon te pakken, super! Deze soorten kun je (behalve de sla) goed bewaren in de vriezer.

 

Kies een soort fruit

3: Kies een soort fruit zoals kiwi, appel, banaan, mango, aardbeien of bosbessen.

 

Meer fruit? Mag!

Je kunt ook 1 banaan en 2 kiwi’s toevoegen, mixen mag! Door dit fruit toe te voegen wordt de groente smoothie zoeter en krijgt het nog meer vocht. Vele soorten fruit kun je ook vinden op de diepvriesafdeling, ook deze zijn makkelijk te bewaren. Tip: haal het bevroren fruit wel een halfuurtje van te voren uit de vriezer anders kan je blender het nog wel eens moeilijk krijgen.

4: Kies een extra toevoeging zoals een halve avocado, een handje alfalfa, 1 eetlepel lijnzaad, 2 handjes noten, een paar schepjes havermout, of een paar plakjes gember

Met deze producten knal je nog eens flink wat voedingswaarden in je groente smoothie, zoals vezels, onverzadigde vetten en anti-oxidanten.

 

Doe alles in de blender en mixen maar! Soms wordt de groente smoothie wat dik en doe ik er nog 150 ml water bij. De hoeveelheid is per persoon wel 300 ml, dus 2 flinke glazen. ‘S ochtends eet ik er twee crackers of een boterham bij en dan vult het goed en kan ik er de hele ochtend op doen. Heerlijk! Ga jij deze groente smoothie ook proberen: laat dan weten wat je er van vindt.

 

Benieuwd naar meer opties? Probeer deze tropische smoothie met ananas of deze groene bananen smoothie eens!

, , , , , , ,
Volgend bericht
Recept groene bananen smoothie

Gerelateerde berichten

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Ik zie veel van mijn collega’s vaker groente smoothies drinken. Ik had eens geprobeerd, maar ik vond het niet lekker. Het was gewoon te bitter. Ik nam aan dat alle groente smoothies zo smaken, maar jouw blog heeft mijn denkwijze verandert. Nu zie ik dat de smaak afhankelijk is van de combinatie aan groenten en fruit. Leuk dat ik een leerrijke blog tegenkwam.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×