Herstelzorg bij Covid

Herstelzorg bij COVID-19

Vanaf 19 oktober is het mogelijk om de declaraties herstelzorg bij COVID-19 in te dienen. De tijdelijke aanspraak loopt tot 1 augustus 2021 en geldt voor diëtetiek maximaal 7 uur voor de duur van 6 maanden na de eerste behandeling. Deze uren gaan wel ten koste van het eigen risico. De tarieven voor de herstelzorg zijn niet bij alle verzekeraars meegenomen. Navraag leert dat eind oktober alles rondom declareren en de tarieven bij de herstelzorg gecommuniceerd zal worden. De minister voor Medische Zorg heeft eerstelijns paramedische herstelzorg, tijdelijk en onder voorwaarden opgenomen in het basispakket.

 

Risico op ondervoeding is groot

Het herstellen van COVID-19 vraagt veel van het menselijk lichaam en kan wel tot 2 jaar duren. Tijdens deze herstelperiode is het risico op ondervoeding groot. Dit risico wordt veroorzaakt door ernstige vermoeiheid, verminderde eetlust en het (tijdelijk) verlies van smaak en geur. Het monitoren van een adequate energie- en eiwitintake is van levensbelang. De patiënt heeft een energiebehoefte van 130 en% en de eiwitbehoefte zit op 1,2 tot 1,5 g eiwitten per kilo lichaamsgewicht.

Naast het hoog risico op ondervoeding is de ontregeling van de Diabetes Mellitus en verminderde nierfunctie een vaak gehoorde klacht.

Wees alert

Wij roepen u dan om juist nu extra alert te zijn op (het ontstaan van) ondervoeding. Juist bij een herstel van COVID-19 en een BMI >25.

 

Herstelzorg bij COVID-19

De diëtist vergelijkt de huidige voedingsintake met de energie- en eiwitbehoefte. Praktische tips en tricks zoals dubbel broodbeleg worden gegeven om de intake adequaat te krijgen. Ook kan zij beslissen om medische drinkvoeding te adviseren (die ook samen met de Diabetes Mellitus kan). De diëtist is bekend met verschillende merken, smaken en substanties zodat de juiste medische drinkvoeding voor de patiënt wordt besteld.

Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een afspraak!

, ,
Vorig bericht
De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) in Groningen
Volgend bericht
Afvallen zonder dieet – de 80/20 methode

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×