Koelkast vol met ‘left over’ groentes en geen idee wat er van te maken? Mik het allemaal in een springvorm en je hebt een mooi en kleurrijk gerecht! Alleen al daarom zou je het willen eten. En hoe meer kleur op je bord hoe meer verschillende vitaminen en mineralen je binnenkrijgt! Win-win dacht ik zo! Bij deze een hartige vegetarische groentetaart met maar liefst 7 verschillende groenten.
Ingrediënten voor de hartige vegetarische groentetaart (4 personen):
- 4 wortels
- Halve bak champignons
- 2 lente ui
- 1 paprika
- Een halve courgette
- 10 cherrytomaatjes
- 100 gram doperwten
- 5 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg
- 3 eieren
- 150 gram geraspte oude kaas
- 1 tot 2 eetlepels mosterd
- Zout en peper naar wens
Bereidingswijze voor de hartige vegetarische groentetaart:
- Zet de oven op 180 graden
- Snij de wortel in stukjes en blancheer deze 2 tot 3 minuten
- Snij alle andere groenten in stukjes/blokjes
- Vet een springvorm in en verdeel de bladerdeeg over de vorm
- Meng in een grote kom de 3 eieren, mosterd en kaas en maak dit op smaak met zout en peper
- Voeg hier alle groenten aan toe
- Vul de springvorm met de groenten
- Plaats de hartige taart voor 40 tot 45 min in de oven
- Laat het na die minuten even afkoelen en eet smakelijk!
Kcal per persoon: 440 per stuk
Met de groenten kun je dus lekker spelen. Wat jij maar lekker vind of over hebt kun je gebruiken. Ik ben benieuwd naar jullie variaties. Dus deel jouw gekleurde hartige taart met ons. Vinden wij leuk!
2 reacties. Reactie plaatsen
Wat een heerlijk gerecht is het geworden. Eerst was ik wat huiverig, maar ik heb je instructies goed opgevolgd en heerlijk genoten met de familie!
Wat leuk om te horen! 🙂