Handige voedingsapps

Handige voedingsapps voor op je telefoon

Tegenwoordig zijn overal appjes voor, je kunt het zo gek niet bedenken. En een aantal apps zijn zeker handig. Onlangs lanceerde het Voedingscentrum een nieuwe app: de Kies Ik Gezond app. Met deze app kun je je boodschappen scannen en zie je meteen of je een gezonde keuze, of minder gezonde keuze maakt met dit product. De voedingswaarde van het product kun je bekijken, of het product in de Schijf van Vijf staat, waarom wel of waarom niet, en ook geeft de app gezondere alternatieven aan. In dit artikel deel ik ook nog een paar andere handige voedingsapps! 

Handig voor in de winkel én thuis

Super handig, maar je moet wel eventjes met je smartphone in je hand door de supermarkt. Dat kan weer een nadeel zijn. Wat ook kan: check thuis eens de producten die je in de kast hebt liggen met deze app. Zo kun je rustig lezen waarom een product een gezonde of minder gezonde keuze is. Ik ben wel een voorstander van het zelf etiketten lezen, en zelf bedenken waarom een product voor jou een gezonde keuze zou zijn. Maar een app als deze is zeker handig om je op weg te helpen en je te leren waar je op kunt letten op een etiket.

Daarnaast zijn er talloze apps in je Apple- en Playstore te vinden waarmee je de voedingswaarde van je dagelijkse voeding kunt berekenen. Je vult vaak je geslacht, lengte, gewicht etc. in en de app berekend grofweg hoeveel jij van elke voedingsstof nodig hebt op een dag. Vervolgens geef jij in de app aan wat je hebt gegeten, en de app vertelt je hoe volwaardig jou voeding van die dag is geweest. Super bedacht, alleen hiervoor heb je wel een betrouwbare database nodig. Veel van deze appjes gebruiken Amerikaanse data, waardoor veel typisch Nederlandse producten geen betrouwbare voedingswaarde hebben.

 

MyfitnessPal

Welke app ook in het rijtje ‘handige voedingsapps’ thuishoort is MyFitnessPal, waarin gebruikers de voedingsdatabase kunnen aanvullen, bijvoorbeeld wanneer de voedingswaarde van een huismerkproduct ontbreekt. Dit zorgt er voor dat de database wel een stuk minder betrouwbaar wordt. Check dus altijd goed hoe betrouwbaar de bronnen van de apps zijn.

De Eetmeter behoort tot slot ook toe tot handige voedingsapps

Het Voedingscentrum heeft ook hier een app voor: de Eetmeter. Deze app is erg betrouwbaar, maar heeft misschien niet de meeste opties. Wel is de app gekoppeld aan de website, wanneer je daarop inlogt krijg je meer informatie te zien. Het is zeker interessant om deze app eens een paar dagen bij te houden. Erg leerzaam en geeft je meteen een stuk meer inzicht in je eigen voedingspatroon. Wees bij het invullen wel zo compleet mogelijk. Dus vergeet je drinken, (bak-)boter, sausjes etc. niet in te vullen.

Breng je binnenkort een bezoek aan je diëtist en heb je de Eetmeter app bijgehouden? Of heb je andere handige voedingsapps? Ook wij vinden het interessant om jou voedingspatroon in te zien, dus neem het zeker mee!

, , , , , , , ,
Vorig bericht
Tips om meer vezels te eten
Volgend bericht
Tips om je goede voornemens te behouden

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu