app stappen tellen 2

Handige apps voor een gezonde leefstijl

Zoals een aantal van jullie wel weten zijn wij gek op het gebruik van apps tijdens onze begeleiding. We raden vaak aan om je voedingspatroon bij te houden en in te vullen in bijvoorbeeld de Eetmeter van het Voedingscentrum of My Fitness Pal. Deze gratis apps berekenen dan automatisch de calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten (en nog veel meer!).  Ideaal om gefocust te blijven op je doel en het maakt je erg bewust van de voedingswaarden van bepaalde producten. 

eetmeter

 my-fitness-pal-app                my fitness pal

Maar een gezonde leefstijl is veel meer dan voeding alleen. Zo weten we allemaal dat het belangrijk is om voldoende te bewegen, goed te slapen en niet te veel te stressen. En gelukkig blijft de technologie zichzelf steeds verbeteren en zijn hier ook hele leuke apps voor! Sinds een aantal maanden gebruik ik zelf de Gezondheid app van Apple, deze staat standaard op mijn iPhone. Via het kopje Activiteit kan ik het aantal stappen die ik op een dag zet bijhouden. Dit gaat volledig automatisch, hoe fantastisch! De aanbeveling is om elke dag 10.000 stappen te zetten. En na een aantal weken zag ik wat ik al vermoedde: ik zit teveel op mijn kont…

stappen iphone

Sommige dagen haal ik de 1000 stappen niet eens! Deze lage aantallen zijn echt te wijten aan het feit dat ik een zittend beroep heb en veel achter de laptop werk. Ik zit ook vaak in de auto voor allerlei afspraken, vergaderingen en om bij alle locaties van Balanza te komen. Dat is natuurlijk ook niet echt bevorderlijk voor een gezonde leefstijl. Daarnaast mag ik graag in mijn vrije tijd een Netflix serie kijken. Ai dit is niet best…tijd voor actie!

Om mezelf niet teveel te ontmoedigen heb ik het doel gesteld om deze hoeveelheid stappen te verdubbelen: ik probeer elke dag minimaal 5000 stappen te zetten en 1x per week een langere wandeling te doen. Om dit bij te houden heb ik ook de app Run Keeper geïnstalleerd. Met deze app kun je langere wandelen registreren, waarop het appje berekend hoeveel kilometer je hebt gelopen, hoe snel je dat deed en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Maar de app houdt ook automatisch kortere wandelingen bij via de Pocket Track.

RunkeeperRun keeper Pocket

 

Wandelen:

Wandelen is dé makkelijkste en veiligste vormen van lichaamsbeweging en kost geen geld.  En met deze apps kun je heel makkelijk bijhouden hoeveel je dagelijks loopt, wat enorm stimuleert! Na een tijdje zag ik dit ook terug in het aantal stappen via de Gezondheid app van mijn iPhone. Nice!

stappen iphone

Natuurlijk zullen er altijd dagen zijn dat ik niet veel beweeg, maar het gemiddelde is enorm om hoog gegaan. Ik kan het iedereen aanraden om deze apps te gebruiken ter ondersteuning van een gezonde leefstijl. Voor de Samsung gebruikers onder ons: de app die je stappen bijhoudt heet S Health en alle bovengenoemde apps zijn ook gratis te downloaden via de Playstore. 

Succes!

Ken je de Kies ik Gezond app al?

, , , , , , ,
Vorig bericht
Slank de feestdagen door? Met deze tips wordt het makkelijker!
Volgend bericht
Calorieën in Sinterklaas snoepgoed

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×