glutenvrij

Glutenvrij eten saai? Echt niet!

Glutenvrij eten? De meeste mensen vinden het zielig wanneer ik vertel dat ik glutenvrij eet. En waarom eigenlijk? Men denkt vaak dat mensen met een glutenintolerantie weinig tot niks kunnen eten, behalve een handjevol artikelen aan glutenvrije producten.

Maar dat is helemaal niet het geval. In tegenstelling tot 10 jaar geleden is het assortiment heel erg uitgebreid en er komen steeds meer glutenvrije producten in de schappen van supermarkten. 10 jaar geleden kon je enkel van je pompear chips genieten, nu zijn er veel glutenvrije chipssoorten en noem maar op. Zo heeft de AH XL een groot schap, en de Jumbo heeft zelfs in de diepvries glutenvrije producten liggen. Hetzelfde geldt voor vegetariërs en veganisten; 10 jaar geleden had je als vegetariër en veganist enkel keuze uit groenteschijven, een kaasschnitzel of de kleine gehaktballetjes. En nu? Ontzettend veel keus. Wat ik al zei, dit geldt ook voor de glutenvrije producten.

Ook denken mensen vaak dat glutenvrije producten erg droog zijn en dat het eten ‘saai’ is. In dit artikel review ik een brood, deze is inderdaad aan de droge kant. Ook de wraps van Schär zijn ietwat droog. Maar hey, ik ben allang blij dat er opties bestaan en er glutenvrije wraps zijn. Én je kunt het zo lekker maken als je zelf maar wilt! Ik heb bijvoorbeeld een lekker recept gemaakt waardoor de wraps veel minder droog zijn:

Benodigdheden glutenvrij wraprecept:
 • De glutenvrije wraps
 • Alpro Soya Yoghurt Naturel
 • Maïs
 • Paprika’s (3 kleuren of de paprika’s waar jij gek op bent)
 • (Vega) kip
Bereidingswijze glutenvrij wraprecept:
 • Ik snijd eerst de paprika’s in stukjes en gooi deze in een pan
 • Vervolgens doe ik de maïs er bij
 • Dan doe ik mijn vega kip in de pan en gooi er een scheut soya yoghurt doorheen
 • Alles is zo klaar, omdat de vega kip in mijn geval al voorgebakken is
 • Wraps opwarmen in de magnetron is ook zo gedaan
 • Voordat ik alles opdien, smeer ik de wrap in met de soya yoghurt, het doet mij een beetje denken aan een fris sausje
 • Alles op de wrap doen en eten maar

Een klein voorbeeldrecept, maar er zijn tig redenen om glutenvrije producten te kunnen nuttigen waardoor het minder ‘droog’ is. En saai? Nee hoor! Wees creatief door andere ingrediënten toe te voegen!

De glutenvrije crackers, verkrijgbaar bij de Jumbo zijn ook erg lekker. Ik doe er vaak pure pindakaas op, maar ook wel eens hagelslag (mijn innerlijke kind blijft). Daarnaast heeft de Aldi ook glutenvrije koekjes aan het assortiment toegevoegd. Smaken naar zandkoekjes en geloof me: ze zijn heerlijk. Normaliter ben ik niet van de koekjes, maar per dag gaat er wel een zakje naar binnen.

Mocht je nog op zoek zijn naar een ander lekker recept, je kunt van alles op je wraps doen. In dit artikel deel ik een recept waarbij ik ook glutenvrije wraps heb gebruikt.

En hier lees je of glutenvrij goed voor je is of niet. Maar heb jij een intolerantie, dan moet je gluten sowieso vermijden!

 

Heb jij nog tips?

, , , ,
Vorig bericht
Recept: Vegan Indiase curry met kikkererwten
Volgend bericht
Wat is tarwegras?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu