GLI

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Iedereen weet dat een gezonde leefstijl belangrijk is, maar hoe doe je dat? Vanaf september starten we weer met de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor mensen met overgewicht en dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt bij ons de GLI doen op bijna al onze locaties namelijk: Groningen, Haren, Leeuwarden, Hardegarijp, Noardburgum, Kollum, Oosterwolde, regio Exloo,Emmen.

Wat is de GLI:

Het programma is speciaal gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het 2-jarige GLI programma wordt gegeven door onze diëtisten, die ook de titel leefstijlcoach hebben. Daarnaast werken we samen met fysiotherapeuten van Balanza of andere praktijken. We werken ook nauw samen met de huisartsenpraktijken in onze regio. 

Het doel van dit programma is om kennis en vaardigheden op te doen over een gezonde leefstijl om gewicht te kunnen verliezen. Want met die kennis kun je namelijk zelf je gezondheid verbeteren en zo voorkomen dat je bepaalde chronische aandoeningen ontwikkelt.

Inhoud van de GLI:

Onder begeleiding van een Balanza leefstijlcoach-diëtist en fysiotherapeut ga jij jouw persoonlijke doel behalen en leer je hoe je dit op de lange termijn kan volhouden. Het programma bestaat uit groepsvoorlichting en individuele begeleiding door deze twee paramedici. Daarnaast begeleidt onze leefstijlcoach-diëtist je individueel op het gebied van gedragsverandering. Wij vinden het belangrijk om het de deelnemers zo makkelijk mogelijk te maken hun doel te bereiken, of dat nu afvallen is of verbeteren van de bloedwaarden. Want kleine stapjes maken het succes!

Voor wie is de GLI:

Doordat je het programma in een groep volgt heb je veel steun aan elkaar, want iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen. Voor sommigen is het competitie en voor anderen biedt het gezelligheid. Ervaar je een drempel om te beginnen met een gezondere leefstijl? De GLI helpt je daar juist overheen. Heb je bepaalde lichamelijke klachten of heb je weinig energie? Heb je last van stress, wil je graag afvallen of je medicijngebruik verminderen? Dan is dit programma iets voor jou!

Interesse? Kom dan naar een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

Of bel/bericht ons via: 085760 42 77 of mail naar info@dietistbalanza.nl.

 

, , , , , , , , , ,
Vorig bericht
In tijden van corona naar de diëtist en fysio – TIJDLIJN
Volgend bericht
De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) in Groningen

Gerelateerde berichten

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×