Gezonde tips voor de paasdagen

Gezonde tips voor de paasdagen

Met de  paasdagen ontkom je er natuurlijk niet aan. Van zakken vol paaseitjes tot grote chocoladehazen: het ziet er heerlijk uit. En natuurlijk wil jij ook van lekker eten genieten tijdens de paasdagen! Met deze gezonde tips voor de paasdagen kun je schaamteloos genieten en weet je zeker dat je gezondere keuzes maakt. Ook voor wanneer je bezig bent met afvallen!

Gezonde tips voor de paasdagen:

1# Gun jezelf wat lekkers 

Maar gun jezelf geen buikpijn. Nu zal dit natuurlijk wel meevallen na 1, 2 of 3 paaseitjes. Maar kun je de verleiding niet weerstaan? Blijf er dan een beetje bij uit de buurt. Of beter nog: haal deze lekkere chocolade-paaseitjes niet in je buurt. Als je het jezelf niet onnodig moeilijk wilt maken, doe je dit ook voor alle andere (paas)verleidingen. Zet ze gewoon niet standaard op tafel, maar kies bewust: nu neem ik een paar paaseitjes.

2# Kies bewust

Als je dan voor wat lekkers kiest, kies dan ook echt wat je het allerlekkerst vindt.  Maak er een feestje van dat je even mag genieten van je eten.  De truc is: met mate. Eet bewust en met aandacht. Zit je vol? Ruim dan je bestek en bordje op (als iedereen klaar is natuurlijk), hierdoor kom je minder in de verleiding gezellig door te eten. Een mooi gedekte tafel vol lekkers brengt je snel in de verleiding even ‘een hapje’ te nemen.

3# ‘Honger’ jezelf niet uit

Als je trek hebt doordat je bijvoorbeeld het ontbijt overslaat, is de kans groot dat je alle verleidingen moeilijker kunt weerstaan. Een licht maar toch vullend ontbijtje kun je beter gebruiken in plaats van een onverzadigbare snaaitrek. Als je dan toch wat (calorieën) wilt besparen, kies dan bijvoorbeeld voor halfvolle roomboter, i.p.v. volle, of krentenbrood i.p.v. brood met spijs.

4# Zelf maken

Er zijn tal van recepten te vinden voor gezondere varianten van paaseitjes, gevulde eieren, geklutste eieren en eieren in welke vorm dan ook. Houd je bijvoorbeeld erg van gevulde eieren? Gebruik dan bijvoorbeeld geen boter door je eigeel maar een magere ‘mayonaise’.  Lekker veel bieslook of een heel fijn uitje erdoor en voilà, zo heb je zomaar een caloriearme versie van dit eitje, dit kun je natuurlijk met veel paaslekkers doen.

5# De keuze is reuze

Probeer eens te variëren met de producten die je normaal gesproken op tafel zet. In plaats van een fruitsapje (veel suiker!) kun je ook kiezen voor een extra kopje thee. Beperk daarnaast ook wat je op tafel (of in huis) hebt staan. Hoe meer keuzes er voor je liggen, hoe groter de kans is dat je meer eet. Kies dus bewust voor gezondere keuzes en maak de keuzestress niet te groot.

6# Beweeg 

Om een beetje extra energie (calorieën) te verbranden is het goed om een beetje extra te bewegen. Heb je een bos in de buurt? Of een mooie omgeving? Een wandeling doet een mens goed!

Heb jij zelf nog gezonde tips voor de paasdagen bedacht? Laat het in ons weten 🙂

Fijne paasdagen!

Wil jij leren een gezonde balans te creëren in jouw voedingspatroon? Wil jij aankomende zomer weer zelfverzekerd aan het zwembad liggen? Wij kunnen je helpen! Met het online afslankprogramma Balanza’s 80/20 methode word jij in 12 weken weer slank! 

Donderdag 8 april om 19:30 beantwoord onze diëtist Chelsea al je vragen rondom het programma. Reserveer nu je plekje, want vol=vol!

Yes! Ik doe mee met het gratis webinar.

* indicates required


Kies alle manieren waarop u wilt horen van Balanza:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


, , , , , , , ,
Vorig bericht
Review: diëten vergelijken
Volgend bericht
Afvallen zonder dieet – de 80/20 methode

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.