Sint Maarten traktaties

Gezonde en leuke Sint Maarten traktaties

Sint Maarten staat bekend om kinderen met tassen vol met snoep. Ben jij iemand die liever iets gezonds uitdeelt? Of het leuk vindt om creatief bezig te zijn en om zelf iets te maken? Hieronder staan 10 originele Sint Maarten traktaties om te geven aan de kinderen. En kinderen vinden overigens iets origineels vaak ook nog eens leuker dan een zakje snoep. Gezond en leuk: win-win!

 

Zakje popcorn

Deel kleine zakjes met popcorn uit. Een handje zelfgemaakte popcorn bevat namelijk slechts 39 kcal en is een verantwoorde traktatie.

 

Fruit

Mandarijntjes zijn misschien een beetje standaard, maar worden al snel leuk wanneer je er een gezichtje op tekent of misschien zelfs een heel lijfje er aan knutselt, van bijvoorbeeld een pakje drinken ingepakt in een leuk papiertje, of met satéprikkers en suikervrije dropjes. Mini-banaantjes zijn ook leuk om op te tekenen, of te verpakken in bijvoorbeeld een uitgeprint Minion-jasje.

 

Iets te drinken

Van al dat zingen en lopen krijg je dorst. Goed drinken is erg belangrijk. Zet eens een tafeltje met bekertjes suikervrije limonade neer. Plastic bekertjes? Vergeet de afvalbak niet.

 

Rozijntjes

Kies voor een leuk doosje, of doe er een leuk papiertje om.

 

Nootjes

Noten zijn een gezond tussendoortje. Ze bevatten veel gezonde vetten. Doe een handje ongezouten noten in een zakje en maak er iets vrolijks van. Een zakje gedroogd fruit kan ook prima!

 

Iets warms

Op 11 november is het niet altijd lekker weer. Iets warms om bij jou op de stoep op te eten of drinken valt vaak ook in de smaak. Ook bij de ouders! Een goede temperatuur is ook belangrijk en gezond, dus een lekkere beker warme chocolademelk om even op te warmen kan prima. Of maak een warm hapje van bladerdeeg. Bijvoorbeeld met een mini-knakworstje er in.

 

Suikervrije lolly’s

Er nu ook suikervrije lolly’s op de markt! Bijvoorbeeld van Chupa-Chups of Slimpie. Minder slecht voor de tanden en je doet er lang mee.

 

Verpakte mini-eierkoek of ontbijtkoek

Mini-eierkoeken bevatten minder calorieën dan de meeste koeken. Ook een ontbijtkoek is een betere keuze. Nog mooier zijn de zero-varianten, waaraan geen suiker is toegevoegd. Print kleurplaten uit, rol deze op en knoop ze aan de koek met een leuk lintje. Zo ziet een koek er meteen een stuk leuker uit!

 

Chips

Misschien niet ons beste advies, maar naturel chips bevatten eigenlijk alleen aardappel, olie en zout. Met 216 kcal is dat niet een lichte traktatie maar het kan stukken minder kwaad voor die kleine tandjes dan snoep.

 

Speelgoed

Je hoeft natuurlijk niet iets eetbaars uit te delen.  Kleine cadeautjes zijn ook een leuke afwisseling! Denk aan stickers, pennen, leuke gummetjes etc.

 

Heb jij al enig idee wat voor Sint Maarten traktaties jij gaat maken/uitdelen?

, , , ,
Vorig bericht
Witte en rode sausjes
Volgend bericht
Recept gezonde bagels

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.