Gecombineerde Leefstijl Interventie

GLI

Wat is de GLI:

Iedereen weet dat een gezonde leefstijl belangrijk is, maar hoe doe je dat? Vanaf januari 2022 starten we weer met de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor mensen met overgewicht.

Het programma is speciaal gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het 2-jarige GLI programma wordt gegeven door onze diëtisten, die ook de titel leefstijlcoach hebben. Daarnaast werken we samen met fysiotherapeuten van Balanza of andere praktijken. We werken ook nauw samen met de huisartsenpraktijken in onze regio. 

Het doel van dit programma is om kennis en vaardigheden op te doen over een gezonde leefstijl om gewicht te kunnen verliezen. Want met die kennis kun je namelijk zelf je gezondheid verbeteren en zo voorkomen dat je bepaalde chronische aandoeningen ontwikkelt.

Dit leefstijlprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.

Je kunt bij ons de GLI doen op bijna al onze locaties namelijk: Groningen, Leeuwarden, Franeker Hardegarijp, Noardburgum, Kollum, Dokkum en Exloo.

Inhoud van de GLI:

Onder begeleiding van een Balanza leefstijlcoach-diëtist en fysiotherapeut ga jij jouw persoonlijke doel behalen en leer je hoe je dit op de lange termijn kan volhouden.

Het programma bestaat uit groepsvoorlichting en individuele begeleiding door deze twee paramedici. Daarnaast is het mogelijk om te bewegen in groepsverband.

Onze leefstijlcoach-diëtist je individueel op het gebied van gedragsverandering. Wij vinden het belangrijk om het de deelnemers zo makkelijk mogelijk te maken hun doel te bereiken, of dat nu afvallen is of verbeteren van de bloedwaarden. Want kleine stapjes maken het succes!

Heb je bepaalde lichamelijke klachten of heb je weinig energie? Meld je dan aan!

Heb je last van stress, wil je graag afvallen of je medicijngebruik verminderen? Dan is dit programma iets voor jou!

Voor wie is de GLI:

Doordat je het programma in een groep volgt heb je veel steun aan elkaar, want iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen. Voor sommigen is het competitie en voor anderen biedt het gezelligheid.

Ervaar je een drempel om te beginnen met een gezondere leefstijl? De GLI helpt je daar juist overheen. 

Heb je al eens meegedaan aan de GLI, maar nog niet jouw doel bereikt? Dan mag je gewoon weer mee doen!

Interesse of aanmelden? Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

Of bel/bericht ons via: 085-7604277 of mail naar info@dietistbalanza.nl.

En vraag direct een verwijzing aan bij jouw huisarts of praktijkondersteuner.

×