je kunt het beste afvallen door diëten

Feit of fabel: je kunt het beste afvallen door te diëten

Alvast in het kader van goede voornemens voor de zomer: nu start ik met diëten! Zijn dit gedachten die jullie je vaak horen zeggen of denken? Jullie zijn niet de 1e en niet de laatste. Er wordt vaak gedacht; je kunt het beste afvallen door diëten. Is dit een feit, of een fabel?

 

Heel veel soorten diëten

Diëten, er bestaan er zoveel. Boeken, programma’s noem maar op, er zijn er honderden, misschien duizenden. Ik heb er al eens eerder een blog geschreven over verschillende diëten. Ik moet zeggen, er zijn ook echt verschillende diëten waarvan je veel kunt leren. Het moet alleen bij je passen. Als je ergens aan begint en het is niet iets wat je voor op de lange termijn kunt volhouden, hou je het dús niet vol. En vaak denk je dat je het hebt verpest als je een paar keer ‘je boekje te buiten gaat’.

 

Leefstijl blijvend aanpassen

Nu wil ik de mensen die bezig zijn, natuurlijk een hart onder de riem steken. Weet alleen dat je, als je echt blijvend wilt afvallen en gezonder wilt leven, dan kun je het beste je leefstijl blijvend aanpassen. Dat wil zeggen, vaak anders eten, bewegen en leven. Je kent wellicht de valkuilen zoals verjaardagen, borrelavondjes, met trek- of stress thuiskomen van het werk, de weekenden of vakantie: er is vast iets wat je lastig vindt op het gebied van eten of bewegen.

 

Je kunt het beste afvallen door diëten: waar of niet waar?

Eetpatroon heeft veel met eetgedrag te maken en gedrag is niet in 4 weken blijvend veranderd. Dat vergt oefening, een andere taal heb je ook niet binnen een dag geleerd toch? En als je kritisch bent, dan los je dat niet even op met een dieet.

Conclusie: veel afslankdiëten helpen niet (genoeg) op de lange termijn als je het mij vraagt, hier zijn ook tal van onderzoeken naar gedaan. Als je bereid bent om wat veranderingen (waar nodig natuurlijk) in je leefstijl aan te brengen kun je veel betere resultaten verwachten!

 

Een goede begeleiding kan natuurlijk al veel schelen, een diëtist kan meekijken met jouw leefstijl en meedenken bij wat jij nodig hebt. Afspraak maken? Wij werken op verschillende locaties!

, , ,
Vorig bericht
Fruit met minder dan 10 gram koolhydraten
Volgend bericht
Voeding en een gezond gebit

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.