Is Crystal Clear een goede vervanger voor water?

Is Crystal Clear een goede vervanger voor water?

Het valt diëtist Chelsea op dat het onderwerp ‘Crystal Clear’ met regelmaat terug komt in de gesprekken. Daarom schrijft ze een artikel over het drinken van Crystal Clear. Is Crystal Clear een goede vervanger voor water? Het bevat immers geen suiker. Benieuwd naar de uitkomst? Lees dan verder!

Is Crystal Clear een goede vervanger voor water?

Crystal Clear bevat geen suiker

Het is inderdaad waar dat Crystal Clear geen suiker bevat. Dit zie je dan ook duidelijk op het etiket terugkomen. De zoete smaak moet natuurlijk ergens vandaan komen. Heb jij een idee? Juist, zoetstoffen. Zo zitten er zoetstoffen als sucralose en acesulfaam-K in. In principe zijn dit door de EU goedgekeurde stofjes. In kleine hoeveelheden kunnen ze dus geen kwaad voor de gezondheid.

Zoetigheid

Maar dan het hele euvel achter zoete dranken. Ik denk dat de meeste van ons het wel kennen: ineens veel zin in zoet hebben! Je lichaam vraagt hier letterlijks om iets zoets. Meestal komt dit doordat je lichaam gewend is iets zoets te krijgen. Wanneer je met regelmaat zoete producten neemt, raakt je lichaam hieraan gewend en gaat het erom vragen via de drang naar zoet. Hoewel Crystal Clear geen suiker bevat, wakkert het wel de zin naar zoet in ons lichaam aan. Door de zoete smaak raakt je lichaam dus gewend aan deze smaak. Wanneer je probeert om van je zoete trek af te komen, maar wel dagelijks Crystal Clear drinkt, moet je jezelf wellicht even achter de oren krabben.

Is Crystal Clear een goede vervanger voor water?

Nee. Al met al kan af en toe een glaasje Crystal Clear dus geen kwaad, maar gebruik het niet alleen maar in plaats van water. Door je lichaam steeds het verlangen naar zoet te geven door de zoete drank, wordt het moeilijk om van je zoete trek af te komen. Laat het dus zo vaak mogelijk staan en pak een lekker fris glaasje water waar mogelijk!

Tip: je kunt je water opleuken met wat verse schijfjes citroen, limoen of sinaasappel of doe er wat stukjes gember door. Munt is ook een goede!

afvallen, Crystal Clear, gezond, water, water met een smaakje, zoet, zoetigheid
Vorig bericht
Feit of fabel: Zijn suikers uit fruit gezonder dan toegevoegde suikers?
Volgend bericht
Werkt koffie laxerend?

Gerelateerde berichten

5 reacties. Reactie plaatsen

 • Weten jullie dat deze drank zout bevat en daardoor slecht is voor de nieren!

  Beantwoorden
  • Marian Faber
   1 maart 2021 11:15

   Hallo Suzan,

   De Crystal clear bevat 0.01 g zout per 100 ml, dat is heel weinig. Wanneer je op je zoutinname let is het natuurlijk goed om dit bij te houden. Iemand die gezonde nieren heeft mag op een dag 6 gram zout binnen krijgen, als je nieren niet goed meer werken kan het zijn dat je arts heeft gezegd om minder zout te gebruiken.

   Beantwoorden
 • John Stroombergen
  22 juni 2022 21:53

  Is de drank slecht voor je tanden

  Beantwoorden
  • Anniek Otten
   6 juli 2022 15:14

   Dag John,

   Goede vraag! Het is goed eerst te kijken waardoor gaatjes worden veroorzaakt. In de mond zitten allerlei bacteriën die gaatjes kunnen veroorzaken. Zij zetten suiker en zetmeel uit eten en drinken om in zuren. Deze zuren kunnen het tandglazuur aantasten en hierdoor ontstaan op den duur gaatjes. Crystal Clear bevat geen suiker, maar zoetstoffen. Deze zoetstoffen kunnen door mondbacteriën niet worden omgezet in zuren.

   Hierom is Crystal Clear niet slecht voor je tanden!

   Groetjes,

   Anniek, diëtist van Balanza

   Beantwoorden
 • HC Hesselink
  6 maart 2023 18:07

  Ik heb diabetes type 2 mijn suiker is zonder insuline te spuiten nuchter 20, wil vanaf nu Christel clear gaan drinken

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×