Dietist aanwezig tijdens griepprik

Op donderdag 11 oktober en zaterdag 13 oktober 2018 waren wij als diëtisten van Balanza aanwezig tijdens de griepprik bij huisartsenpraktijk het Perron in Emmen. Ons doel was om aandacht te geven aan het onderwerp ondervoeding. Bij de ingang van de praktijk, die gevestigd is aan het stationsplein, hadden de we een partytent met slingers neergezet om onze aanwezigheid kenbaar te maken. Terwijl de rij met wachtende patiënten zich vormden gingen wij bij de mensen langs om de SNAQ vragenlijst af te nemen.

Griepprik dietist

Griepprik

Het grootste gros van de mensen was welwillend en enthousiast om onze korte vragenlijst in te vullen. Van alle aanwezigen (1800 patiënten) hebben wij een kleine 600 man kunnen bereiken. Van dit aantal bleek 4% een risico op ondervoeding te hebben. Ondanks dat we dus niet iedereen hebben kunnen screenen op ondervoeding kijken ze er erg positief op terug.

griepprik dietist

We stonden enorm in de kijker als diëtisten! We hebben mandarijnen uitgedeeld, de sfeer was goed en we waren enorm zichtbaar. Ondanks dat we bij sommige mensen merkten toch enige terughoudendheid merkten wanneer het woord dietist of voeding werd uitgesproken, hebben we ons beroep goed kunnen profileren op deze manier. 

Heb je ook een tof idee waar wij als diëtisten bij aan kunnen sluiten? Let us know!

, , , , , , , , ,
Vorig bericht
Beweegdagboek van diëtist Jessica
Volgend bericht
Beweegdagboek van een fysio

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu