GLI in Haren

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) in Haren

Iedereen weet dat een gezonde leefstijl belangrijk is, maar hoe doe je dat? Vanaf oktober is de GLI in Haren gestart voor mensen met overgewicht. De GLI wordt volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het programma is speciaal gericht op gedragsverandering om zo een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het 2-jarige GLI programma wordt gegeven door Chelsea Rijskamp, leefstijlcoach en diëtist en Tsjitsjo Vlieger fysiotherapeut.

Het doel van dit programma is om kennis en vaardigheden op te doen over een gezonde leefstijl om gewicht te kunnen verliezen. Want met die kennis kun je namelijk zelf je gezondheid verbeteren en zo voorkomen dat je bepaalde chronische aandoeningen ontwikkelt. Doordat je het programma in een groep volgt heb je veel steun aan elkaar, want iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen. Voor sommigen is het competitie en voor anderen biedt het gezelligheid. Ervaar je een drempel om te beginnen met een gezondere leefstijl? De GLI helpt je daar juist overheen.

Lichamelijke klachten, weinig energie, stress, afvalle of medicijngebruik verminderen?

Heb je bepaalde lichamelijke klachten of heb je weinig energie? Heb je last van stress, wil je graag afvallen of je medicijngebruik verminderen? Dan is dit programma iets voor jou! Onder begeleiding van een diëtist en een fysiotherapeut ga jij jouw persoonlijke doel behalen en leer je hoe je dit op de lange termijn kan volhouden. Het programma bestaat uit groepsvoorlichting en individuele begeleiding door deze twee paramedici. Daarnaast begeleidt leefstijlcoach Chelsea de mensen individueel op het gebied van gedragsverandering. “Wij vinden het belangrijk om het de deelnemers zo makkelijk mogelijk te maken hun doel te bereiken, of dat nu afvallen is of verbeteren van de bloedwaarden. Kleine stapjes maken het succes.”

Meedoen/vragen met de GLI in Haren?

Wil je meedoen, heb je nog vragen of wil je meer informatie over de GLI in Haren? Neem dan contact op met de leefstijlcoach van Balanza via email: info@dietistbalanza.nl, telefonisch of een WhatsApp bericht via 06-31010872.

 

Op de foto (links naar rechts) Tsjitsjo Vlieger fysiotherapeut, Chelsea Rijskamp diëtist en leefstijlcoach

 

 

,
Vorig bericht
Gezonde en leuke Sint Maarten traktaties
Volgend bericht
Hoe herken je ondervoeding in de thuissituatie?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu