GLI

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) in Groningen

Iedereen weet dat een gezonde leefstijl belangrijk is, maar hoe doe je dat? Vanaf oktober is de GLI in Groningen gestart voor mensen met overgewicht. De GLI wordt volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het programma is speciaal gericht op gedragsverandering om zo een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het 2-jarige GLI programma wordt gegeven door Chelsea Rijskamp leefstijlcoach en Jessica de Boer diëtist en Rienk Koeneman, fysiotherapeut van praktijk Helpman, in samenwerking met Huisartsenpraktijk Oosterpoort. Deelname is ook mogelijk wanneer je bij een andere huisartsenpraktijk bent ingeschreven.

Doel van de GLI

Het doel van dit programma is om kennis en vaardigheden op te doen over een gezonde leefstijl om gewicht te kunnen verliezen. Want met die kennis kun je namelijk zelf je gezondheid verbeteren en zo voorkomen dat je bepaalde chronische aandoeningen ontwikkelt. Doordat je het programma in een groep volgt heb je veel steun aan elkaar, want iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen. Voor sommigen is het competitie en voor anderen biedt het gezelligheid. Ervaar je een drempel om te beginnen met een gezondere leefstijl? De GLI helpt je daar juist overheen. Heb je bepaalde lichamelijke klachten of heb je weinig energie? Heb je last van stress, wil je graag afvallen of je medicijngebruik verminderen? Dan is dit programma iets voor jou!

Begeleiding

Onder begeleiding van een leefstijlcoach, diëtist en een fysiotherapeut ga jij jouw persoonlijke doel behalen en leer je hoe je dit op de lange termijn kan volhouden. Het programma bestaat uit groepsvoorlichting en individuele begeleiding door deze paramedici. Daarnaast begeleidt leefstijlcoach Chelsea de mensen individueel vooral op het gebied van gedragsverandering. “Ik vind het belangrijk om het de deelnemers zo makkelijk mogelijk te maken hun doel te bereiken, of dat nu afvallen is of verbeteren van de bloedwaarden. Kleine stapjes maken het succes.”

Meedoen/vragen over de GLI?

Wil je meedoen, heb je nog vragen of wil je meer informatie over de GLI? Neem dan contact op met de leefstijlcoach van Balanza via email: info@dietistbalanza.nl, telefonisch of een WhatsApp bericht via 06-31010872.

Op de foto (links naar rechts) Jessica de Boer diëtist en leefstijlcoach, Chelsea Rijskamp diëtist en leefstijlcoach, Kathelijne Kruize praktijkondersteuner, Mirella Wever huisarts

 

 

 

 

 

, , , , ,
Vorig bericht
De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
Volgend bericht
Herstelzorg bij COVID-19

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×