balans de 80/20 methode

Onze 80/20 methode voor een gezond gewicht

Cliënten die bij ons komen om af te vallen verwachten vaak strenge diëten met uitgebreide voedingsschema’s. Het liefst met weekmenu’s en lijstjes met toegestane en verboden producten waar ze zich aan moeten houden. Dat soort diëten werkt goed, je volgt dit een aantal weken en verliest gewicht, maar wat doe je als je doel bereikt is? Of je volgt 10 weken een dieetboek, dat werkt als een trein, maar wat doe je als het boek uit is? Weet je dan hoe je je leven lang slank kunt blijven? Waarschijnlijk niet en is de kans op terugval in oude gewoonten en je oude gewicht erg groot.

Balanza’s 80/20 methode:

Daarom doen wij in principe niet aan weekschema’s en lijstjes. Wij vinden het veel belangrijker dat je een balans weet te creëren in je voedingspatroon, dat je leert om te gaan met feestjes, vakanties en andere gelegenheden. Zo dat je kan genieten van het leven en óók van eten! Wij noemen het de 80/20 methode, dit houdt in dat 80% van je voeding gezond is en voor de overige 20% is er ruimte voor iets wat minder gezond is. Bijvoorbeeld een stuk taart op een verjaardag of wat borrelnootjes met een wijntje op zaterdagavond. Plan deze eetmomenten bewust 1 à 2 per week in en geniet ervan!

Want als je van jezelf je favoriete chocolade niet meer mag, dan wil je dat toch alleen maar liever? Of als je weet dat er chips in huis is, dan worden je gedachten toch automatisch naar de kast getrokken? En zo ontstaat er een strijd tijdens het dieet die niemand lang kan volhouden. Weet jij wel hoe je gezond kan eten, maar val je steeds terug nadat je iets lekkers hebt gegeten? Denk je vaak “ach laat ook maar, dit kan ik niet”? Dan is Balanza’s 80/20 methode iets voor jou! 

Maak snel een afspraak,  dan gaan we samen op zoek naar jouw balans door middel van onze 80/20 methode.

, , , , , , , , , ,
Vorig bericht
Voordelen en nadelen van een maagverkleining
Volgend bericht
Supermarkt verleidingen, hoe weersta je ze?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu